Cine mai deversează dejecții în apa pe care o bem iar autoritățile se fac că nu văd

7

colonie-stejaru

Nu mai este o noutate pentru nimeni că apa din lacul Bâtca Doamnei este infestată și nu mai poate fi potabilizată. După ce acest dezastru ecologic nu a mai putut fi ținut ascuns, autoritățile au mimat câteva controale și au amendat o pensiune și câțiva oameni, încercând să acopere adevăratele surse de infestare a apei din Bistrița, așa că le vom împrospăta noi memoria din când în când amintindu-le care sunt adevăratele probleme de care nu vrea nimeni să vorbească.
De exemplu, astăzi vom vorbi despre cartierul de vreo 10-15 blocuri din comuna Pângărați, cunoscut ca și cartier Colonie Stejaru unde exista canalizare dar nu și stație de epurare. Adică toate dejecțiile de la aceste blocuri, școală, grădiniță, firme și tot ce mai este pe acolo, se duc direct în apa din Bistrița, în amonte de lacul Bâtca.
Desigur că autoritățile nemțene nu pot spune cu subiect și predicat că avem în Neamț cartiere de blocuri care deversează dejecțiile în apa din care ar trebui să bea alte cartiere de blocuri, dar din păcate asta este crunta realitate a județului Neamț din anul de grație 2016.
Dacă ne uităm și de unde beau apă cei din Pângărați, chiar ne întrebăm cum de nu a murit nimeni până acum, dar de asemenea și asta este o problemă pe care autoritățile nemțene nu o văd, sau de care nu au voie să vorbească.
Lista cu cei care deversează dejecțiile în apa pe care noi ar trebui să o bem este lungă, dar corupția este atât de mare în acest județ încât mai întâi trebuie să moara oameni, dar nu doi-trei, ci să fie o catastrofă, ca cineva să ia măsuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Basil spune

  Nu va mai faceti probleme ! Moldocor rezolva problema acum . Se instaleaza canalizarea Bisericani – Piatra Neamt in prezent . Unde se instaleaza ?
  Intre cele 2 retele de apa care alimenteaza orasul si una de gaze naturale .
  Cine semneaza aceste proiecte au cumva studii de specialitate sau nu ne intereseaza decat sa atragem fonduri . Fonduri care se duc ……
  E plin DN 15 de noroi de la intrarea in Bistrita pana in oras . Alo Drumuri Nationale , Politia , Consiliul Judetean , dormiti ? Moldocor lucreaza . Chiar daca e in insolventa .

 2. george spune

  domnule care ai scris despre blorurile de locuinte de la Stejaru, spuneti numele de ziarist ca sa-ti raspund care este realitatea c u apele uzate ! nu mai dezinformati oamenii !

  ADMIN: Iosub Robert …dar nu vad care e problema …nu poti spune care e realitatea daca nu stii cine a scris ?:)

 3. Dan spune

  Eu de când tot va zic ca nu o sa se rezolve nimic, și pana nu se va întâmpla ceva genul colectiv, (dar nici atunci), lucrurile nu se vor mișcă din loc. Starea asta de lehamite, se pare ca a cuprins și pe cei care sunt factori de decizie pe plan local, lipsa banilor (în cazul Pangarati), și nesimțirea unor localnici riverani Bistriței, va duce în cele din urma la un deznodământ, nu tocmai pe placul multora.

 4. Forseti spune

  Din câte știu, o situație gravă se întâlnește la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, unde nu există stație de epurare și de la care apa uzată se scurge în cele două captări, de suprafață și de adâncime. Nu mai spun ca acolo se tratează TBC-ul….De altfel, comuna Alexandru cel Bun este o aglomerare de populație fără canalizare care deversează cantități importante de ape reziduale, iar toate acestea influențează categoric apa potabilă a municipiului Piatra Neamț.

 5. gabriel spune

  Ne este incalcat dreptul la viata. La securitatea sanatatii. Mai avem avocat al poporului, ca sa ne adresam lui?

 6. xx spune

  Totusi cea mai mare concentratie de clostridius se gaseste in amonte de Topoliceni

 7. zidane maricel spune

  e nasoala treaba rau…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate