Cine este vinovat de majoritatea pierderilor de apa suportate de pietreni ?

1

Este cunoscut ca Apa Serv are pierderi de apa de 60%, adica mai precis, pierde mai multa apa decat livreaza si desigur ca apa pierduta e suportata din banii nostri, ca trebuie si ea platita de cineva …nu ?
Mergand pe firul problemei am ajuns la un adevar cutremurator. Principalul vinovat de pierderile de apa suportate de pietreni este chiar Consiliul Judetean Neamt in fruntea caruia se afla chiar tovarasul Culita Tarata cel care este in permanenta ofuscat tocmai de pierderile de apa. Nu e asa ca e tare de tot treaba asta?
Dar haideti sa vedem cum am ajuns la aceasta concluzie.
In urma cu cateva zile, un cetatean ne-a anuntat telefonic ca cineva a lasat un hidrant deschis in zona statiei de salvare si sute de metri cubi de apa se scurg in canalizare. Mergand la fata locului am putut constata ca situatia era chiar cea descrisa de cetatean.

In continuare am vrut sa aflam cum e posibil ca sute de metri cubi de apa potabila sa mearga direct la canalizare si iata ce am aflat. La momentul respectiv se sparsese o conducta principala in zona liceului de Chimie si pentru a fi reparata a fost nevoie sa se sisteze furnizarea de apa si desigur sa se goleasca instalatia ca sa se poata interveni la ea. Aceasta defectiune a facut ca aproximativ 3000 de metri cubi de apa potabila sa mearga direct la canal si asta nu ar fi nimic, dar dupa ce s-a remediat spartura, cand a fost repornita apa, conducta a cedat din nou la mica distanta si operatiunea de oprire, furnizare apa si golire instalatie s-a luat de la capat, plecand din nou la canal mii de metri cubi de apa, platita de nemteni desigur.
Cercetand mai departe si incercand sa aflu de ce sunt aceste pierderi fantastic de mari de apa, am aflat ca din totalul pierderilor de apa potabila de la Apa Serv, cam 90% se datoreaza instalatiilor invechite si depasite ca durata de viata si care se sparg frecvent, sau mai bine spus sunt interventii zilnice.
Asadar, fara urma de indoiala, mare parte din pierderile de apa de la Apa Serv se datoreaza faptului ca instalatia de transport a apei este veche, ba chiar in proportie de 30% este iesita din termenul de folosinta. Deci, principalul responsabil de pierderile de apa este proprietarul instalatiei de transport care, desi stie ca are sute de kilometri de tevi ce trebuiau schimbate demult, nu le-a schimbat. Dar ce sa vezi ? Proprietarul retelei de distributie in care se produc aceste pierderi fabuloase suportate din banii nemtenilor este chiar Consiliul Judetean condus de tovarasul Culita Tarata care de fiecare data cand are ocazia tipa ca din gura de sarpe ca trebuie reduse pierderile de apa. Pai, daca tovarasul Culita Tarata e seful institutiei care detine reteaua de distributie veche, depasita si gaurita, oare cine nu il lasa sa rezolve problema pierderilor de apa ?
Asadar, solutia rezolvarii pierderilor de apa este la Consiliul Judetean Neamt unde tovarasul Culita Tarata se vaicareste ca nemtenii platesc atata amar de pierderi de apa.
Asta e ca si cum dai cuiva o sita sa care apa cu ea si dupa aia tipi la el ca de ce pierde apa pe drum …
Poate data viitoare cand tovarasul Culita Tarata spune ca trebuie reduse pierderile din reteaua de apa, poate spune si cine e proprietarul retelei de apa.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ionut spune

    Platim cea mai scumpa apa din tara.Noi avem cel mai mare pret al apei din toata Romania si asta din cauza unor oameni incompetenti cum ar fi cei din conducerea Consiliului Judetean Neamt si Apa Serv.Sa va fie rusine.O intreaga mafie exista in Jud.Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate