Cinci polițiști nemțeni, care au fost detașați pe litoral, și-au încheiat misiunea cu succes

0

Față de sezonul estival anterior, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 18%, furturile de pe plajă au scăzut cu 70%, iar cele din autoturisme au scăzut cu 22%.
În perioada 1 iulie – 31 august  2017, pe lângă dispozitivul de siguranță publică asigurat de structurile teritoriale din județul Constanța, din dispoziția șefului Poliției Române, două serii de 164 de polițiști din țară, printre care și cinci polițiști nemțeni, de la formațiunile de ordine publică și criminalistică, au fost
detașați să acționeze pentru siguranța turiștilor aflați pe litoral. Totodată, un luptător al Serviciului de Acțiuni Speciale a fost detașat în misiune pe litoralul bulgăresc, în stațiunea Balcik, în cursul lunii august.
În acest sezon estival s-a înregistrat o creștere a numărului de turiști aflați pe litoral, față de anii anteriori, dispozitivele de siguranţă publică şi patrulare fiind suplimentate pentru a se asigura o prezenţă activă în stradă şi o intervenţie eficientă la sesizările primite direct de la cetăţeni sau prin S.N.U.A.U. 112.
Totodată, la nivel local, având în vedere specificul turistic al județului Neamț, conducerea IPJ Neamț a dispus măsuri suplimentarea de ordine și siguranță.  În urma activităților desfășurate, polițiștii au prins în flagrant 155 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor și au depistat 11 persoane urmărite național și internațional.
Polițiștii s-au sesizat din oficiu în 231 de cazuri cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, fiind demarate anchete pentru probarea activității infracționale, iar în urma investigațiilor efectuate, în această perioadă au fost dispuse 40 de măsuri privative de libertate față de persoanele anchetate.
În această perioadă, o atenţie deosebită a fost acordată şi taberelor şcolare existente în staţiuni, în cadrul cărora s-au derulat campanii de prevenire în rândul elevilor.
Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați în concediu pentru că au înțeles că o vacanță în siguranță este dată și de măsurile proprii de prevenire și pentru că au venit în sprijinul oamenilor legii prin conduita adoptată.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate