Cicloturism în Ținutul Zimbrului. Descoperă 2 obiective unice în Europa și încă o serie lucruri uimitoare

0

ProBikeAddiction invită iubitorii de mers pe bicicletă într-o „călătorie” spectaculoasă în Ținutul Zimbrului din Neamț. Astfel, marcați în calendar weekendul 2-4 iulie 2021 și completați formularul de înscriere de aici – click.

Conform organizatorilor, tura pe biciclete va începe vineri, 2 iulie, la Pensiunea Agapia din localitatea cu același nume, aflată în apropierea orașului Târgu Neamț. Sâmbătă, 3 iulie este ziua care va fi petrecută preponderent în șaua bicicletei.

Este propus un traseu de nivel mediu ca dificultate, de 53 de kilometri și 630 m diferență de nivel.

„Parcurgem un ținut mistic în care sperăm să întâlnim zimbrii în libertate. E un traseu care cuprinde atât porțiune de pădure și drum forestier, cât și porțiune de șosea.De asemenea, vom pedala pe malul Ozanei „cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul”.Vom vizita Grădina zoologică și rezervația de zimbri Dragoș-Vodă (zimbri, căprioare, cerbi, ursul carpatin) și cetatea medievală a Neamțului (sec. XIV).”, spun cei de la ProBikeAddiction.

Duminică, 4 iulie, se va pedala pe un traseu minunat între Mănăstirile Văratec și Agapia, se vor descoperi rezervațiile Codrii de Aramă și Pădurea de Argint. Traseul are 24 de km și 380 m diferență de nivel.

„Nu în fiecare zi poți vedea picturile lui Nicolae Grigorescu, de aceea ne vom bucura de tușa de geniu la Mănăstirea Agapia. Tot acolo vă invităm la Muzeul Vivant și la o plimbare prin satul mănăstiresc.”, au conchis organizatorii.

Așadar, tura de cicloturism include 2 trasee ghidate de cicloturism, adică peste 80 de kilometri de pedalat în zona Neamțului. Mai include:

✅notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup. Pregatirea tehnica a bicicletelor.
✅masina de asistenta disponibila in caz de necesitate
✅asistenta mecanica in caz de necesitate
✅foto si video, marturie a experientei
✅cazare 2 nopti in camere cu paturi separate si baie proprie
✅4 mese – cina de vineri, 2 iulie, mic dejun si cina pentru sambata 3 iulie, mic dejun pentru duminica, 4 iulie
✅locurile sunt limitate. 5 este numarul minim al participantilor.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate