Chinezii care lucreaza pentru Apple sunt pusi sa semneze ca nu se vor sinucide

0

Fabricile chinezesti care produc iPad si iPhone pentru Apple  isi obliga angajatii sa semneze clauze prin care acestia consimt sa nu se sinucida. Daily Mail informeaza ca cel putin 14 muncitori din fabricile Foxconn din China s-au sinucis in ultimele 16 luni din cauza conditiilor insuportabile de munca.  Mult mai multi se pare ca au supravietuit tentativelor de suicid sau au fost opriti inainte de a-si lua viata in incinta depozitelor Apple din Chengdu sau Shenzen.


S-a realizat o ancheta in randul a 500 000 de muncitori. Acesti au reclamat ca se practica ore suplimentare in mod excesiv, desi exista o limita legala de 36 de ore suplimentare pe luna. Se pare ca muncitorii din China executa si 98 de ore suplimentare pe luna. In perioadele cu cereri foarte mari de iPad, muncitorii au avut doar o zi libera din 13. Muncitorilor le este interzis sa vorbeasca intre ei si sunt pusi sa stea in picioare timp de 12 ore pe zi. Persoanele anchetate au mai spus ca orele suplimentare nu sunt platite si ca foarte multi muncitori sunt cazati in dormitoare cu 24 de paturi pe camera.

Emilian Zaharia

 

 


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate