China a făcut o autostradă sub apă. Noi încă ne chinuim să facem străzi drepte pe care să nu mai băltească apa

0

Început în urmă cu 4 ani, cel mai lung tunel de autostradă subacvatic din China este acum deschis traficului de vehicule.
Cu o lungime de 10,79 kilometri, tunelul Taihu se întinde sub Lacul Taihu din provincia Jiangsu din estul Chinei, la aproximativ 50 de kilometri est de Shanghai, relatează CNN.

Tunelul a costat 1.5 miliarde de dolari, iar construcția a început pe 9 ianuarie 2018. Peste 2 milioane de metri cubi de beton au fost folosiți pentru construirea tunelului cu două sensuri, care are șase benzi și are 17,45 metri lățime, relatează agenția oficială de presă a Chinei, Xinhua, potrivit sursei citate. Tavanul tunelului a fost echipat cu lumini LED colorate, concepute pentru a preveni oboseala șoferului.

Tunelul face parte din autostrada Changzhou-Wuxi de 43,9 kilometri, care a fost deschisă publicului pe 30 decembrie 2021. Taihu este cea mai lungă astfel de şosea subacvatică a Chinei.

Acest tip de lucrări, în mod evident, țin de domeniul SF în România, și nu e vorba de Studiile de Fezabilitate care nu se mai termină niciodată, ci de domeniul Științifico-Fantastic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate