China a făcut o autostradă sub apă. Noi încă ne chinuim să facem străzi drepte pe care să nu mai băltească apa

0

Început în urmă cu 4 ani, cel mai lung tunel de autostradă subacvatic din China este acum deschis traficului de vehicule.
Cu o lungime de 10,79 kilometri, tunelul Taihu se întinde sub Lacul Taihu din provincia Jiangsu din estul Chinei, la aproximativ 50 de kilometri est de Shanghai, relatează CNN.

Tunelul a costat 1.5 miliarde de dolari, iar construcția a început pe 9 ianuarie 2018. Peste 2 milioane de metri cubi de beton au fost folosiți pentru construirea tunelului cu două sensuri, care are șase benzi și are 17,45 metri lățime, relatează agenția oficială de presă a Chinei, Xinhua, potrivit sursei citate. Tavanul tunelului a fost echipat cu lumini LED colorate, concepute pentru a preveni oboseala șoferului.

Tunelul face parte din autostrada Changzhou-Wuxi de 43,9 kilometri, care a fost deschisă publicului pe 30 decembrie 2021. Taihu este cea mai lungă astfel de şosea subacvatică a Chinei.

Acest tip de lucrări, în mod evident, țin de domeniul SF în România, și nu e vorba de Studiile de Fezabilitate care nu se mai termină niciodată, ci de domeniul Științifico-Fantastic.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate