Chiar nu știm cum a reușit primarul Chitic această performanță administrativă

2

Azi am intrat în posesia listei de datorii pe care le-a moștenit Primăria de la fosta guvernare locală. Singurele cuvinte neacademice care ne-au trecut prin cap la citirea tabelului au fost ”Băi, ești nebun?”

Deci, actualul primar Dragoș Chitic a preluat primăria Piatra-Neamț cu datorii cu 30% mai mari decât bugetul local anual. Chiar și acum, la final de an 2019, datoriile moștenite sunt de 167 milione și bugetul aprobat la începutul anului a fost de 150 milioane.

Nu știm cum a reușit Dragoș Chitic să mai facă si ceva investiții, să mai reabiliteze drumuri, să asfalteze chiar și pe deal, să dea bani la ONG-uri, la școli, să asigure salariile și să se descurce și cu unele tăieri de alocări de la bugetul centralizat. Probabil a rostogolit datoriile, a refinanțat, a renegociat credite, a stat în cap și a făcut tumbe. Nu știm exact ce a făcut, dar matematic și contabilicește este o minune cum a reușit să gestioneze primarul această moștenire ucigătoare. Asta da performanță în administrația locală. Să fii pe minus, dar să găsești soluții să te descurci în timp ce alte primării care sunt pe zero se plâng că dau faliment. Asta înseamnă să fii primar.

Dincolo de felicitările pe care le merita Dragoș Chitic și echipa care l-a ajutat să țină primăria pe linia de plutire, sugerăm celor care vor să candideze la funcția de primar să își scoată la imprimantă tabelul de mai sus, să și-l pună pe perete și să se întrebe dacă sunt în stare să gestioneze o primărie care are datorii mai mari decât bugetul. Poate unii nu știu la ce vor să se bage.

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. rusu vasile spune

    felicitari

  2. AntiProşti spune

    După ce şi-au crescut salariile de 3-4 ori, chiar că-i o performanță! Ar trebui ca cei din primărie să pună mână de la mână şi să-i construiască o statuie, două. Să fie Chitic peste tot.
    Predecesorul lui Chitic, care e tot Chitic, o să crape de invidie. Iar cei din divizia a 5-a a fostei/actualei securități o să-şi frece palmele de bucurie că mai au ce fura şi pe cine prosti.

    Nu uitați ca de la 1 ianuarie să spargeți uşile primăriei pentru a vă plăti taxele şi impozitele!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate