Cetățenii din Girov, țepuiți pe tema gunoiului

1

Pentru cei care nu cunosc situația, comuna Girov este acum localitatea care găzduiește tot gunoiul din județul Neamț. Cu toate acestea, cetățenii din această comună nu au nici un avantaj, nici măcar în privința unui preț mai mic la gunoiul menajer.

Cum s-a ajuns aici? Simplu. Terenul alocat gropii de gunoi a fost luat comunei Girov pe vremea PDL-ului în urma unei serii de ilegalități și, desigur, în urma unei dezbateri publice unde, pentru a fi de acord, cetățenilor din Girov li s-a promis că ei nu vor mai plăti gunoiul. Desigur că nimeni nu vrea să își mai amintească de acea dezbatere, girovenii luând astfel o mare țeapă de la autorități și instituții.

Mai departe a venit la conducerea consiliului județean defunctul Culiță Tărâță care a dirijat unul dintre cele mai mari jafuri din bani publici din acest județ, cel cu crearea gropii de gunoi din Girov și a sistemului de colectare a deșeurilor din Neamț.

Jaful de la acest proiect a fost și este în continuare acoperit de cei de la Mediu care nu vor să vadă că de fapt groapa de gunoi de la Girov nu funcționează legal și nu se aduc acolo doar deșeurile rezultate de la sortare, ci tot gunoiul la grămadă. Astfel, țeapa luată de giroveni cu groapa de gunoi se completează cu bomba ecologică în care s-a transformat cu complicitatea autorităților acest depozit de deșeuri.

Din păcate pentru giroveni, la finele anului 2022 s-a semnat și contractul cu noul operator de colectare a deșeurilor de pe zona 1 care cuprinde și comuna Girov și nici acum, în ceasul al 12-lea, Girovul nu a primit nicio facilitate.

Nu știm ce mari securiști sau ce mari interese au fost în spatele acestei afaceri cu gunoiul de la Neamț și din alte județe, dar jaful din banii alocați proiectului a fost atât de evident și cum a funcționat încontinuu ilegal a fost la fel de evident încât cel mai probabil există o protecție absolută a celor vinovați.

Uite așa girovenii au fost escrocați de politicieni, neapărați de justiție și păcăliți de instituții. Au rămas și fără teren, au devenit și tomberonul județului și acum li se va scumpi și gunoiul.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. E. Vasilescu spune

    Principala tepuiala a cetatenilor din Girov consta in faptul ca „beneficiaza” de prestatia unei nulitati de primar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate