Ceremonie militară dedicată sărbătoririi ,,Zilei Veteranilor de Război”, la Piatra Neamț

0

Luni 29 aprilie a.c., începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial – Cimitirul Eroilor din Piatra Neamţ, militarii garnizoanei Piatra Neamţ vor organiza ceremonia militară dedicată sărbătoririi ,,Zilei Veteranilor de Război”.

          Programul ceremoniei cuprinde salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie ,,Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, depunerea de coroane la Monumentul Eroilor şi se încheie cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

          La ceremonie, se vor alătura militarilor membrii Gărzii Curţii Domneşti, coordonaţi de Asociaţia Profesorilor de Istorie Neamţ (APIN), asociaţie de cultură parteneră a Cercului Militar Piatra Neamţ.

          Ziua de 29 aprilie este declarată ,,Ziua Veteranilor de Război” prin Hotărârea de Guvern nr.1222 din 10 octombrie 2007. La data de 29 aprilie 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ,,veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

          Să nu-i uităm niciodată pe cei ce au luptat pentru ca noi să fim liberi!

          Respect etern eroilor noştri!

ŞEFUL CERCULUI MILITAR PIATRA NEAMŢ

(şi Ofiţer de informare şi relaţii publice la Batalionul 634 Infanterie „Mareşal Józef Piłsudski”)

Plutonier adjutant principal Vasile VÂNĂU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate