Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Constantin Stavăr” Neamţ

0

Sâmbătă, 9 mai 2015, începând cu ora 12.00, în Piaţa „Ştefan cel Mare” va avea loc Ceremonialul militar de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Constantin Stavăr” Neamţ.
La ceremonial vor participa subunităţi constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, Unitatea Specială Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională şi Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române.
La activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ colaborează.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ invită toţi nemţenii să participe la acest ceremonial.
***
Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii.
La data de 18 februarie a.c., Preşedintele României a semnat decretul de acordare a Drapelului de luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ.
Drapelul de luptă, simbol al onoarei, gloriei şi vitejiei militare, este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar şi chiar la funeralii militare.

Compartiment informare şi relaţii publice

„Administraţie pentru toţi, siguranţă pentru fiecare”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate