Ceremonialul înaintării în grad pentru 153 cadre militare

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a organizat ceremonialul înaintării în grad pentru un număr de 153 cadre militare care au îndeplinit stagiul minim în grad. Militarii au fost avansaţi la termen, îndeplinind prevederile articolului 94 din Legea nr. 80 /1995 Statutul cadrelor militare.

La ceremonial a participat prefectul judeţului Neamţ, domnul Mihai Archip, care a înmânat noile grade tuturor celor avansaţi. Prefectul judeţului a mulţumit întregului personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru modul în care înţelege să-şi facă datoria şi a precizat că înţelege foarte bine deviza „Sacrificiu şi devotament”, care ne călăuzeşte în fiecare misiune executată în sprijinul concetăţenilor, nu de puţine ori aflându-se în teren, alături de forţele de intervenţie.

Majoritatea cadrelor militare avansate provin din cele două etape de profesionalizare a structurii inspectoratului, organizate în anii 2006 şi 2007, ca urmare a renunţării la serviciul militar obligatoriu. Din totalul de 153 cadre, un număr de 13 (3 ofiţeri, şi 10 subofiţeri) sunt încadrate la reşedinţa inspectoratului, 46 de subofiţeri la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, 45 de subofiţeri la Detaşamentul de Pompieri Roman şi 49 de cadre (2 ofiţeri şi 47 de subofiţeri) la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate