Centura ocolitoare a municipiului, dacă alegem cum trebuie și credem în acest proiect. Piatra-Neamț la nivelul următor!

4

Joi, 17 septembrie, într-o dezbatere în Sala Mare a Consiliului Județean Neamț, Răzvan Cuc, candidatul Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU la Primăria Piatra-Neamț, alături de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, și fostul ministru al Finanțelor în guvernul PSD, Eugen Teodorovici, și-a prezentat unul dintre cele mai importante proiecte de campanie.

Răzvan Cuc nu a venit cu două poze și trei promisiuni, ci cu un proiect complet, realizabil, cu soluții, cu costuri și cu tot ce trebuie atunci când se ia treaba în serios.

Am putea numi ce am văzut la dezbatere ”Piatra-Neamț la nivelul următor”. Desigur, asta depinde de pietreni dacă vor sau nu să treacă la nivelul următor sau le place nivelul de acum.

Filmarea de la proiectul tehnic al centurii ocolitoare.

Sala i-a avut ca invitați la dezbatere pe unii dintre cei mai importanți agenți economici din Piatra-Neamț cum ar fi: Langelotti, COMES, Kober, Star Met, Feromet, Trust CCDP, Căpitanu Construct, Fiscont, ADF, SC Punctul Z SRL, P.F.A. Sandu Vasile Viorel Alberto, Kapital Construct SRL, SC Formația Andante SRL, Moz Speedition, Constalex Trans, Agro Min, TDM COMP, Chirilă Transport, Autotur Expres, Mega Travel, Edy Trans, Liltop, GST Summer Food, SOS Security, Greenpack, Medshield, Namacris Trans, Degustibus Food, Citycatering, Top Event, Philo Nova SRL, SC Samiri Maraboo Invest SRL, S & B Comp SRL, Rifil și mulți alții, dar și reprezentanți de la trei bănci, transportatori, taximetriști, simpatizanți, cetățeni.

La dezbatere a participat și contracandidatul lui Răzvan Cuc din partea USR-PLUS, Marius Ioan Irimia, care a încercat să îl scoată pe Cuc la tablă, dar a avut o surpriză. Cuc avea temele făcute și era foarte bine pregătit.

Dezbaterea s-a centrat pe prezentarea proiectului lui Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, privitor la centura ocolitoare a municipiului Piatra-Neamț. Candidatul la Primăria Piatra-Neamț a declarat că de mai bine de două luni lucrează împreună cu o echipă de ingineri proiectanți și specialiști în construcția de drumuri la acest proiect.

Deși contracandidații săi au lansat idei care abordează acest subiect al centurii ocolitoare, proiectul lui Răzvan Cuc este bine documentat, are potențial de finanțare europeană și, ceea ce este cel mai important, este realizabil și asta într-un termen foarte scurt, mai exact într-un singur mandat de primar. Răzvan Cuc se bazează pe experiența sa și a specialiștilor cu care lucrează și îl recomandă nenumărate proiecte de infrastructură deja realizate în întreaga țară și în special în județul Neamț prin colaborarea sa cu CJ Neamț, care a reușit să modernizeze în 4 ani 90% din drumurile din județ.

Mă bucur că am reușit, lucrând cu o echipă de specialiști, ca în timp scurt să punem la punct un proiect așa cum scrie la carte. Cu variante și scenarii, cu cifre și date concrete, nu un set de propoziții însoțite de imagini false. Un proiect care va contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a orașului.

Dincolo de prezentarea propriu-zisă a acestui proiect extrem de important pentru oraș, vreau să vă mai spun câteva lucruri care cred eu că sunt importante.

În primul rând, vreau să vă vorbesc despre viziune. Nicio politică de dezvoltare și niciun proiect nu pot fi puse în operă fără să fi avut la bază reprezentarea viitorului. Viziunea este punctul de plecare a oricărei construcții. Materializarea ei înseamnă efort, pricepere și dăruire!

În al doilea rând, eu cred că un om politic trebuie să muncească neîncetat pentru a lăsa ceva în urma sa. Se spune că un bărbat trebuie să construiască o casă, să planteze un pom și să aibă copii pentru a fi împlinit. Un om politic care își asumă destinul unei comunități are o răspundere mult mai mare. Comunitatea este familia lui, iar obligația sa este să îi asigure o viață bună în prezent, dar să creeze și premisele pentru un viitor bun.

Și mai adaug ceva: alegerile sunt o competiție a proiectelor și a oamenilor care pot și știu, dar își și doresc, să ducă la bun sfârșit proiecte de dezvoltare. Am intrat în competiție pentru Primăria din Piatra-Neamț cu bună credință, fără nicio ostilitate, cu dorința de a construi. Orașul a fost lăsat prea mult timp la limita supraviețuirii, iar pietrenii au fost abandonați de conducătorii de până acum ai orașului.

Știu că încrederea se câștigă greu. Dar vă promit că dacă voi avea încrederea pietrenilor și voi ajunge primar, vom face din Piatra-Neamț mândria Moldovei. Vom construi cu toții, împreună, Perla Moldovei., a declarat Răzvan Cuc.

Vă recomandăm să urmăriți întreaga dezbatere pentru a înțelege mai bine ce înseamnă un proiect de infrastructură, ce înseamnă documentația din spate, studiul tehnic, partea financiară, modul de implementare pentru a putea face diferența între o prezentare concretă, tangibilă, realizabilă și simple promisiuni electorale care arată frumos pe hârtie, dar pe care nu le explică nimeni și nu le înțelege nimeni.

Veți descoperi în Răzvan Cuc un om realist, cu bun simț și profesionist care se luptă să demonstreze că se poate când alții spun că nu se poate. A mai făcut acest lucru și îl poate face în continuare dacă i se oferă această șansă. Același lucru se poate spune și despre modul în care Ionel Arsene și Eugen Teodorovici au ales să își arate susținerea față de Răzvan Cuc și să explice, concret și realist, niște manipulări din spațiul public.

Pe 27 septembrie puterea de schimbare și alegere este la voi. Nu vă recomandăm cu cine să votați, noi vă recomandăm doar să fiți cât mai informați.

Așadar, urmăriți prezentarea proiectului centurii ocolitoare a municipiului Piatra-Neamț în viziunea lui Răzvan Cuc și a echipei de specialiști cu care a colaborat, precum și dezbaterea din sală care s-a dovedit a fi vie, interactivă și plină de substanță.

Comandat de PSD NEAMȚ, executat de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019

dolinex
4 Comentarii
 1. Teo spune

  Proiectele bune trebuie să meargă mai departe indiferent de oamenii și partidele care se succed. Asta trebuie înțeles în România. Oricine ar fi să iasă primar / șef de consiliu județean, ideile bune și fezabile prezentate în campanie trebuie duse mai departe. Prin urmare, șantajul din titlu nu face decât să ne adâncim în cultura asta de a ne mânca unii pe alții, nu face un pas spre cooperare. Mesaj de la cineva care trăiește de ceva ani prin afară.

 2. VLAD spune

  Un proiect foarte bun , facut profesional se vede ca e gandit pragmatic . Pentru a iesi din izolarea acestui oras cred ca ar trebui accentuat pe ruta Piatra Neamt – Bacau si Tg. Neamt – Poiana Largului pe acest tronson ultim nu cred ca o sa avem autostrada asa cum se lauda P(D)NL.

 3. Marius spune

  Avem deja centura ocolitaore, se numeste DN 156A. Decat sa vina cu SF-uri din astea, mai degraba s-ar ocupa de acest drum plus o intersectie mai de doamne ajuta acolo unde se tot produc accidente (adica un SENS GIRATORIU !!!!!!!)

 4. Petre Cojoc spune

  Frumos, dar sa vedem daca obtine fondurile europene! Cat va mai fi Iohannis cu clica lui la butoane, va fi destul de greu!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate