Centrul Regional de Resurse NORD-EST – primul pas al Asociatiei REACT către înfiintarea „Fabricii de bine” în Piatra Neamt

0

Centrul Regional de Resurse (CRR) Nord-Est este deschis de astăzi în Piatra Neamt.

CRR Nord-Est functionează în cadrul platformei „Fabrica de bine” a Asociatiei REACT din cadrul proiectului “Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înfiintarea si Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale”, co-finantat din Fondul Social European, prin contract nr. POSDRU/84/6.1/S/50269.

După lansarea, în luna februarie, a Centrelor Regionale de Resurse Craiova si Sibiu, începând de astăzi, Centrul Regional de Resurse (CRR) din Piatra Neamt din strada Fundătura Cărturari nr. 2 îsi deschide portile pentru a oferi informatii tuturor persoanelor cu dizabilităti si celor care trăiesc din venitul minim garantat din regiunea Nord Est Moldova (judetele Iasi, Botosani, Neamt, Suceava, Bacău, Vaslui). Având ca obiective consolidarea capacitătilor, competentelor, cunostintelor si stimei de sine pentru persoanele vulnerabile social si sustinerea integrării lor în câmpul muncii, CRR Nord-Est vine în sprijinul autoritătilor locale, oferind gratuit informatii utile persoanelor dezvantajate.

Facem astăzi primul pas, la nivel local, către obiectivul nostru final în acest proiect – dezvoltarea economiei sociale din România si sustinerea persoanelor vulnerabile social – prin deschiderea Centrului Regional de Resurse Nord-Est. Vom încerca să completăm si să sustinem activitatea institutiilor locale si să oferim sprijinul nostru gratuit si neconditionat tuturor acelora care ni-l vor solicita. Sperăm ca CRR Nord-Est să fie recunoscut de comunitatea locală ca o sursă credibilă si completă de informare, iar înfiintarea întreprinderii sociale anul viitor să fie încununarea eforturilor din acest proiect dedicat oamenilor”, a declarat Anca Ștefan, Managerul Proiectului.

Centrul este deschis de luni până vineri, în intervalul 10.00-14.00 la adresa Fundătura Cărturari nr.2, Piatra Neamt, jud. Neamt.

Astfel, profesionistii Asociatiei REACT pot să îi ajute pe toti cei care îi vor căuta la sediul din Piatra-Neamt cu informatii despre autoritătile publice care au atributii în stabilirea si încadrarea persoanelor în grade cu handicap, drepturile persoanelor cu dizabilităti si a celor care trăiesc din venitul minim garantat.

De asemenea, doritorii pot obtine detalii privind economia socială din România si din Uniunea Europeană si impactul pe care aceasta îl are în economie, precum si informatii despre stadiul, evolutia si obiectivele platformei „Fabrica de bine” dezvoltată de Asociatia REACT.

Până în luna august a anului viitor, CRR Nord-Est va dezvolta o întreprindere socială activă în domeniul manufacturării de produse din hârtie reciclată. Întreprinderea socială va sustine integrarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilităti si a persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat (persoane supuse riscului de excluziune socială). Începând cu luna septembrie a anului următor vor fi angajate, în cadrul întreprinderii sociale,  25 de persoane vulnerabile social – 15 persoane cu dizabilităti si 10 persoane care trăiesc din venit minim garantat.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentală, non profit, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societătii civile prin proiecte ample, cu rezultate semnificative în îmbunătătirea calitătii vietii membrilor comunitătilor vizate. Prin programele pe care le desfăsoară, organizatia vizează trei domenii: integrare socială, educatie si sănătate publică. Până în prezent , Asociatia React a câstigat 9 premii de excelentă care-i certifică profesionalismul si capacitatea de implementare. Printre proiectele organizatiei se numară: O sansă pentru viată – program national de donare de sânge, Succes în carieră – proiect national de conferinte mentorale pentru liceeni, Fratii mai mari – proiect de integrare socială a copiilor institutionalizati.

Asociatia React dezvoltă proiectul strategic POSDRU /84/6.1/S/50269 intitulat „Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înfiintarea si Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale”. Proiectul este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin programul operational sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste în oameni! si se încadrează pe Axa prioritară 6 – Promovarea Incluziunii Sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 18.073.582 RON, din care asistenta financiară nerambursabilă însumează 16.698.525 RON.

Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati să contactati Gabriela Hârtan – Asistent comunicare  CRR Piatra Neamt, e-mail: [email protected].

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate