Centrul pentru Cultura “Carmen Seculare” si refacerea alegerilor contestate de la Adunarea Generala a salariatilor – episodul 18

1

Astazi s-a tinut, in sfarsit, mult asteptata si a treia oara convocata Adunare Generala a salariatilor de la Centrul pentru Cultura si Arte “Carmen Saeculare” Neamt.

D-na directoare Dana Macsim, secondata de domnul Tolea a deschis si condus sedinta impusa subliminal solicitand salariatilor sa voteze “in cunostinta de cauza” o alta persoana, alta decat d-na Bindila. “eu nu am nimic impotriva deciziei dumneavastra, dar, d-na Bindila nu e persoana potrivita” , “trebuie sa mai stiti ca institutia nu are un contract de munca cu reprezentantul salariatilor, ci cu salariatul Daniela Bindila” care poate fi concediat sau suspendat oricand.
Noi recomandam putina lectura din codul muncii (cap.Reprezentantii salariatilor). Sau un exercitiu de memorie deoarece tocmai s-a primit o Decizie irevocabila a Curtii de Apel Bacau si Centrul de Cultura trebuie sa plateasca toate salariile din 2009 incoace ale fostului lider de sindicat Constantin Bindila, pentru o decizie de concediere pe care doamna Macsim a semnat-o in interimat.
Dar sa revenim la sedinta de azi. Dupa ce si-a sustinut motivatia, conducerea Centrului pentru Cultura a cerut sa i se puna intrebari de catre salariati, intrebari la care raspunsurile date de domnul Tolea nu au fost de natura sa faca lumina pentru toti salariatii . De fapt pe oameni ii interesau, de ce li se mai retin bani din salariile si asa mizerabile, daca exista o decizie de tribunal care spune ca acele premii si sporuri imputate de Curtea de Conturi au fost acordate legal etc.


In incheiere s-a dispus de catre d-na Macsim sa se desemneze un singur reprezentant al salariatilor. Fiecare salariat a scris, conform indrumarilor, pe un biletel, un nume si l-a depus secretarei ce scria procesul verbal. Soc, la numaratoare tot d-na Bindila a iesit cu 14 voturi din 23.
1. Legiuitorul zice ca la un numar de peste 21 salariati, trebuie alesi minim 3 reprezentanti ai salariatilor , dar sa trecem peste asta ……
2. Angajatorul nu avea dreptul legal sa nesocoteasca vointa salariatilor, ca parteneri sociali si nici sa se interfereze in procesul alegerilor., dar sa trecem si peste asta…….
3. Art. 218 alin.(2) prevede “ Condiţionarea sau constrângerea, în orice mod, având ca scop limitarea exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi in organele de conducere ale organizaţiilor sindicale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, desi reprezentanţii salariaţilor şi salariaţii, in plina sedinta, i-au comunicat d-nei Director Macsim Dana, punctul lor de vedere în privinţa votului exprimat în favoarea d-nei Bîndilă Daniela, a d-lui Nita Grigore si a d-lui Luchian Ioan, totuşi aceasta a convocat o noua adunare a salariaţilor, azi 28.06.2011 şi le-a „recomandat” sa reia alegerile si să voteze pe altcineva ….. dar surpriză – a ieşit tot d-na Bîndilă.
Prea multe comentarii nu prea mai avem de facut. Dupa cum vedeti, se repeta alegeri, dupa cum vedeti, instantele de judecata hotarasc ca se cam comit erori pe bani publici si asa mai departe. Concluziile le puteti trage si dumneavoastra.
Noi va putem spune cu dezamagire ca, de regula, cand este o problema la o institutie bugetara primim informatii despre neregulile de acolo de la una sau maxim doua persoane din interior. In cazul Carmen Seculare am depasit numarul de 10. Ar trebui totusi cineva sa deschida ochii si sa vada ce se intampla acolo.
In episodul urmator va vom povesti despre Vacantele Muzicale.


Ionel Ionel

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. soparlica spune

    Cu aceasta palma, ce a primit-o Cruella de la angajatii pe care, se presupune ca, ar trebui sa-i conduca, s-a sters si bruma de banuiala ca ar mai avea cineva incredere in vreun cuvintel scos de asta, sau de ciracul ei, Tolea. De fapt sunt ei, impotriva a 27 de angajati. E un crater imens intre ei.
    Dragilor, nu va culcati pe o ureche, pe toti va beleste de blanite. Dar va ia pe rand. Nu sunteti decat uneltele de care se foloseste si le arunca (concediaza) cand nu-i mai trebuie. Un exemplu l-ati avut azi, cand a invinuit-o pe secretara ca a pus primul afis fara acordul ei. Nu fiti naivi, nimic nu se misca, fara ca ea sa stie. Si chiar voi ii dati informatiile.
    Tineti aproape ca fratii, de nu, va f… altii. Dar probabil ati simtit deja asta pe pielea voastra.
    Spatele drept si fruntea sus, ca nu-i dracu atat de negru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate