Centru de excelenţă CJ Neamţ – UMF Iaşi: Medicii şi asistenţii nemţeni au urmat cursuri de educaţie medicală acasă

0

Ediţia 2011 a Şcolii de vară Neamţ – Bisericani – 2011 reprezintă un prim şi clar succes al Centrului de Excelenţă în Medicină care a luat fiinţă prin parteneriatul din UMF Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ: 125 de medici şi asistenţi (în marea lor majoritate nemţeni) au putut urma la Piatra Neamţ şi la Bisericani cursuri de educaţie medicală continuă (care sunt obligatorii şi trebuie realizate periodic).

“A fost un bun prilej de susţinere a acestor cursuri care sunt utile, necesare şi obligatorii pentru medici si asistenţi. Condiţiile organizatorice au fost deosebite iar zona este una deosebit de atractivă. Pe viitor vom putea spune că aceste cursuri vor putea genera şi un turism medical”, a declarat prof. dr. Ovidiu Mihăescu, prorector UMF Iaşi, referindu-se la faptul că printre cursanţii din acest an s-au numărat şi doctori si asistenţi din judeţul Bacău.


 “Putem marca Piatra Neamt pe lista congreselor internationale medicale de mare anvergura. Sunt conditii deosebite de organizare. Aveţi un judeţ care merita a fi vizitat şi am observat cu interes şi dezvoltarea turistică deaici. Remarc, de asemenea, profesionalismul celor implicaţi în organizare”, a menţionat Bryan Douglas, presedintele Fundatiei Umanitare Salavati Copiii).

Eu nu pot decât să mă bucur că atât cursanţii cât şi invitaţii noştri, lectorii de curs, apreciază la unison că această manifestare este un succes. Acest parteriat dintre Consiliul Judeţean şi UMF Iaşi – idee propusă şi susţinută de dr. Lucian Cioboraru, de la Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ – se dovede;te un proiect viabil şi util. Medicii şi asistenţii noştri – şi eu cred că acest aspect contează în aceste vremuri – pot face aceste cursuri acasă, fără a mai cheltui bani pe transport şi cazare în alte localităţi din ţară. E un modest sprijin pe care l-am putut oferi alături de punerea la dispoziţie a sălilor şi aparaturii din Consiliul Judeţean pentru susţinerea acestor cursuri. Profesionalizarea continuă a salariaţilor nemţeni din Sănătate este, de asemenea, un fapt benefic care contribuie şi el la creşterea calităţii actului medical, deziderat pe care ni-l dorim cu toţii”, a precizat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Şcoala de vară Neamţ – Bisericani 2011 se desfăşoară în perioada 7-10 septembrie fiind organizată de UMF Iaşi, CJ Neamţ, Spitalul Bisericani, Asociaţia pentru Excelenţă în Medicină, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor

Reuşita primei ediţii poate transforma, în timp, judeţul Neamţ într-un centru regional pentru susţinerea acestor cursuri. Daca anul acesta au participat medici şi asistenţi din Neamţ şi Bacău, pentru ediţia de anul viitor se prognozează înscrieri şi din alte judeţe.

COMUNICAT DE PRESA CJ NEAMT

Completare art 11.09.2011:
Ca reactie la acest articol puteti citi „Ctitorit de șefu’”
Considerem ca cititorii nostri trebuie sa cunoasca toate punctele de vedere chiar daca uneori sunt mai mult sau mai putin in  antiteza cu ceea ce scriem noi .

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate