Centrele de permanență din Neamț unde vă puteți testa gratuit

0


Confirmarea diagnosticului COVID-19 se face prin obţinerea unui rezultat pozitiv la testul RT-PCR sau la test antigenic rapid.

Testul antigenic rapid este de uz profesional – prelevarea probei, interpretarea și raportarea rezultatelor este făcută de către personal medical calificat în cadrul unei unități sanitare sau de către Serviciul Județean de Ambulanță, la solicitarea medicului de familie.

Testarea se poate face:
• la cabinetul medicului de familie;
• în centrele de permanență;
• la un laborator care efectuează teste pentru detecţia virusului SARS-CoV-2, RTPCR sau prin utilizarea testelor antigenice rapide;
• în camera de gardă a unui spital (UPU/CPU).

Persoanele cu simptome specifice covid-19 pot efectua imediat un test rapid de antigen. În cazul în care prezentați simptome dar testul rapid antigen are rezultat negativ este necesară testarea RT-PCR.
În cazul în care ați intrat în contact cu o persoană înfectată cu SARS Cov 2 ar trebui să aşteptați trei până la cinci zile înainte de a efectua un test rapid. Testarea prea devreme, înainte ca virusul să aibă şansa de a se replica, creşte şansele unui fals negativ.

Pacienţii simptomatici cu rezultat negativ la testul antigenic rapid care prezintă simptome sugestive pentru infecţia cu SARS-CoV-2 vor fi retestaţi prin RTPCR.

Pentru pacienţii care prezintă un rezultat pozitiv la testarea pentru detecţia virusului SARS-CoV-2 nu se poate infirma diagnosticul COVID-19 ca urmare a rezultatului negativ al unui alt test.

Testarea pentru populație este gratuită în centrele de permanență și în cabinetele medicilor de familie care au încheiat contract cu casele de asigurări de sănătate.

Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

Centrele de permanență în care sunt efectuate teste rapide gratuite pentru depistarea COVID-19 sunt:

Programul acestor centre este de luni până vineri în intervalul orar 15.00-8.00 și non-stop în week-end.

Lista centrelor de permanență din județul Neamț în care sunt efectuate teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19 poate fi consultată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică – secțiunea Coronavirus – Situație centre de permanență în care sunt efectuate testare rapidă pentru depistarea COVID-19, NEAMȚ.

Lista medicilor de familie care fac teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19 poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății – secțiunea Situație cabinete medici de familie – testare rapidă și pe site-ul Direcției de Sănătate Publică – secțiunea Coronavirus – Situație cabinete medici de familie care efectuează testare rapidă pentru depistarea COVID-19, NEAMȚ.

Listele vor fi actualizate periodic.

DSP Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate