Centenarul Marii Uniri, celebrat de elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner”

0

Elevi ai Liceului de Arte „Victor Brauner” au participat marţi, 27 noiembrie, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ la o inedită activitate coordonată de prof. dr Luminița Moscalu, muzeograful Florentina Buzenschi și prof. Mihaela Mancaș.
Evenimentul a cuprins o trecere în revistă a momentelor esențiale ale anului 1918, prezentarea personalității reginei Maria și a regelui Ferdinand și, de asemenea, evocarea simbolisticii costumului tradițional.

„Celebrarea Centenarului, la Muzeul de Artă, prin participarea elevilor Liceului de Arte „Victor Brauner” s-a dorit a fi un demers nu numai pentru trecut, cât mai ales pentru prezent și chiar pentru viitor, pentru nevoia de a păstra în memoria afectivă un moment excepțional al națiunii române.”, a subliniat doamna prof. dr. Luminița Moscalu.

Expoziţia IA NEAM(Ţ)ULUI este un omagiu adus Reginei Maria care a iubit şi promovat portul tradiţional românesc de sărbătoare. O lecţie de istorie dedicată Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, care se desfăşoară într-un astfel de loc, face legătura dintre prezent şi trecut şi contribuie la cunoaşterea valorilor perene ale românilor.

Sper că, peste ani, Centenarul să rămână în memoria acestor talentaţi elevi şi datorită acestei activităţi”, a precizat doamna muzeograf Florentina Buzenschi.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate