Centenarul Colegiului National „Calistrat Hogas”, 2-6 mai

5

Saptamana ce urmeaza va fi marcata de un eveniment important pe plan local, si anume, centenarul Colegiului National “Calistrat Hogas”. In perioada 2-6 mai 2011, elevii, absolventii, fostii si actualii profesori, parintii vor forma o mare familie in decursul “Zilelor de Aur” ale Colegiului nemtean. Dincolo de manifestarile culturale, distractia va fi in toi joi, 5 mai, la Club Central, unde se va desfasura Balul Centenarului Colegiului National “Calistrat Hogas”. O invitatie la Bal costa 20 de lei si, dupa cum spun cei de la 1doi3.ro, una dintre suprizele oferite de organizatori este aceea ca se vor purta masti pe care fiecare le va primi la intrare.

Din istoricul prezentat pe siteul oficial al Colegiului National aflam urmatoarele:

1938 – 1954: Denumirea instituţiei este Liceul teoretic de fete.

1954 – 1967: Instituţia se numeşte Şcoala medie de fete nr. 2, Şcoala medie mixtă nr. 2, Şcoala medie nr. 2.

1967 – 1970: Instituţia funcţionează sub denumirea de Liceul nr. 2 şi apoi Liceul de cultură generală nr. 2.
6 februarie 1970: Se acordă denumirea de Liceul “Calistrat Hogaş”, instituţia funcţionând numai cu clase de învăţământ teoretic.

Septembrie 1970 – iulie 1977: Liceul de cultură generală “Calistrat Hogaş”
12 iulie 1977 – 15 iunie 1982: Liceul de filologie – istorie “Calistrat Hogaş”
15 iunie 1982 – 17 ianuarie 1991: Liceul Industrial nr. 6, învăţământ de zi şi seral, cuprinzând şi câte o clasă de filologie-istorie, pentru fiecare an de studiu.

17 ianuarie 1991 – 15 septembrie 2004: Liceul funcţionează sub denumirea de Liceul teoretic ”Calistrat Hogaş”, având clase cu profil real, respectiv, umanist, clase cu predare intensivă a unei limbi străine şi, respectiv, bilingve (engleză şi franceză). În paralel, funcţionează, câte o clasă de gimnaziu la fiecare nivel de studiu, cu predare intensivă a limbii engleze.”

Cu alte cuvinte, Colegiul National Calistrat Hogas este o institutie de invatamant de prestigiu pentru orasul Piatra Neamt si pentru judetul Neamt. Misunea aceste institutii este formarea tinerilor prin intregrarea lor intr-un spatiu primitor, deschis spre cunoastere, respect, democratie, dezvoltarea talentului si creativitatii. Nici nu se putea altfel, atat timp cat patronul acestei scoli este scriitorul si profesorul renumit Calistrat “Tataia” Hogas.

Elevii acestui Colegiu participa an de an la olimpiade si diverse competitii, ridicand numele judetului Neamt pe culmile succesului. Din participantii la olimpiade internationale de limba latina ii amintim pe Chirica Eduard – 1989, Budescu Ioana – 1991, Coman Ana Maria- 1992, Cruceanu Anca – 1994, Tivda Gianina  – 1994, Mihut Alina – 2000, Mastacaneanu Ana Maria – 2011, coordonati de profesor Lascu Marinella. La filosofie, Pantalon Ana Maria -1998, profesor Obreja Lidia, iar la limba si literatura romana – premiul al II-lea, Panoschi Luiza Maria – 2006, profesor Nadler Mariana.

La etapele nationale ale concursurilor scolare au participat in ultimii 21 de ani, 348 de elevi, dintre care 16 au obtinut premiul I, 22 premiul al II-lea, 16 premiul al III-lea, 139 mentiune si 24 premii speciale la mai multe discipline.

Zilele Centenarului vor fi celebrate prin diverse intalniri ale elevilor cu profesorii, prin manifestari special dedicate acestui eveniment si prin multe surprize placute care vor demonstra inca o data ca acest Colegiu este o institutie de prestigiu pentru nemteni, iar elevii si profesorii reusesc sa ofere o imagine pozitiva judetului Neamt in ceea ce priveste aspectul educational.

Mai multe detalii va vom oferi pe masura desfasurarii evenimentului propriu-zis.

Mihaela Iosub

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. cutuhan ana popa spune

  am fost colegi de clasa
  in acest an ar fi intalnirea de 50 de ani.am incercat sa iau legatura cu RODICA ROPOTICA.nu stiu daca se organizeaza intalnirea

 2. cutuhan ana popa spune

  am fost colegi de clasa
  in acest an ar fi intalnirea de 50 de ani

 3. marius spune

  hari,luati legatura cu Mossadul,ca aveti mai multe sanse sa obtineti informatiile dorite.

 4. HARI HARABAGIU spune

  Am terminat liceul nr 2 in anul 1963.in 1964 am plecat in Israel.N-am reusit sa iau legatura cu nici unul din colegii mei.
  S-ar putea sa ma ajutati?
  Va multumesc/
  Hari

 5. […] la Colegiul National Calistrat Hogas s-au reluat cateva dintre momentele de succes din saptamanaCentenarului. S-a inceput cu piesa de teatru “Procesul din Hogas” dupa care s-a cantat si s-a […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate