Cele mai bine plătite joburi de freelancing

1

Este foarte important să ne gândim bine când vine vorba de câștigat bani în România, mai ales când locuim într-un oraș relativ mic. Uneori pare că oamenii din jurul nostru sunt mai concentrați pe subiecte actuale decât pe inovarea piețelor de muncă.

Din fericire, cu ajutorul tehnologiei și al accesului facil la informații este mai ușor ca niciodată să apelăm la alternativa de freelancing pentru a ne schimba cariera, sau pentru a avea un venit în plus.

Freelancing-ul este practica prin care îți oferi serviciile pe baza de colaborare, fără să fii angajat part-time sau full-time. Majoritatea parteneriatelor funcționează pe sistem de proiecte, definite de nevoile clientului.

Stai liniștit, dacă simți că o tranziție de la cariera actuală la una în mediul online s-ar putea să nu fie pentru tine, nu ești singurul. Din fericire, avem exemple precum Mikhail Shalamov și Florin Grozea.

Mikhail a început cu o diplomă în informatică și cu experiență în retail, că abia apoi să se stabilească în mediul online; cât despre Florin, fostul solist al trupei HI-Q, lumea credea că va fi cântăreț toată viața, iar acum este un expert în marketing-ul online. Orice e posibil!

Desigur, există beneficii și dezavantaje pentru orice formă în care preferi să îți câștigi banii, însă dacă simți că freelancing-ul este ceva ce te-ar interesa, iată o listă cu cele mai bine plătite domenii în care ai putea să începi să activezi.

Consultant legal

Dacă ai educație și experiență în domeniul legal, ai șansa să obții cele mai bune tarife în domeniul freelancing-ului. Având în vedere că foarte mulți oameni devin antreprenori, încearcă diferite oportunități financiare sau întâlnesc dificultăți în demersurile de zi cu zi, un consultant legal este mereu de folos pentru oricine.

Web developer

După cum menționam și anterior, foarte multe persoane se duc în direcția antreprenoriatului – iar din aceștia, peste 90% au nevoie de un site bine făcut. Dacă ai cunoștințe de scris cod și construit site-uri web, jobul acesta ar fi ideal pentru tine.

Specialist în securitatea online

În tandem cu evoluția tehnologică și dorința oamenilor de a se reprofila din ce în ce mai mult în mediul online, intervine o nouă problemă – hackerii. Acești oameni trebuie îndepărtați de milioanele care ar putea fi victimele lor. Prin urmare, dacă ai cunoștințe de securitate online, ești căutat!

Specialist SEO

SEO este un acronim pentru “search engine optimization”, adică optimizarea motoarelor de căutare. Asta înseamnă că există lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că business-ul tău este printre primele rezultate atunci când cineva caută pe Google. SEO se poate învăța și online, iar după ce câștigi niște experiență în artele optimizării, poți câștiga extrem de bine!

Copywriter

Un copywriter este o persoană care poate scrie texte potrivite pentru orice domeniu: site-uri web, mail-uri, reclame publicitare, etc. Este o ramură a marketing-ului care se asigură că business-urile au cele mai eficiente mesaje pentru a-și promova serviciile. Chiar dacă nu ai talent la scris, nu-ți face griji – la fel ca și specializarea în SEO, copywriting-ul se poate învăța online.

Actor vocal

Întrucât întreaga industrie de publicitate se mută într-o direcție video, apare o nouă cerere pe piață – cea de actor vocal. Fie că e vorba de reclame la radio, publicitate la televizor sau filmulețe pe Youtube, dacă ai o voce aparte sau dacă excelezi în intonație și expresivitate, acest domeniu ar putea fi foarte prolific pentru tine!

Profesor online

Dacă îți place să predai dar nu ești mulțumit de programul sau salariul din România, poți oricând să predai online! Ai opțiunea să lucrezi prin modalități precum Skype cu persoane unu-la-unu, sau poți crea niște prezentări video pe un subiect în care ești expert. Există nenumărate platforme pentru persoane care au cunoștințe profunde în orice domeniu și doresc să le împărtășească.

Translator

Dacă ești fluent în două sau mai multe limbi, poți lua în considerare poziția de translator. Este una dintre cele mai populare alegeri printre persoanele care preferă freelancing-ul și este relativ ușor să îți găsești clienți, odată ce câștigi niște experiență și înțelegi cum să te promovezi ca să ieși în evidență.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. SeoStar spune

    Cu siguranta domeniul IT si siguranta in IT sunt de viitor, la fel ca si Web Develpmentul. Mult mai puternic dezvoltati sunt insa programatorii de applicatii.
    Oricum ma bucur ca domeniul de Copywriting si SEO a aparut aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate