Cei mai buni pantofi de damă pentru dureri de spate

0

Aveți dureri de spate? Iată ce recomandă doi podologi pentru alegerea pantofilor care nu vor dăuna și chiar v-ar putea ajuta.

Durerile de spate pot avea mai multe surse. Poate ați exagerat cu exercițiile fizice. Poate că stați jos în cele mai multe ore ale zilei. Sau poate aveți o boală care provoacă dureri de spate.

Dacă aveți dureri de spate de mai mult de o lună, durerea se agravează în timp sau dezvoltați noi simptome neurologice, cum ar fi amorțeală sau slăbiciune în orice parte a corpului, cel mai bine este să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dar dacă ați eliminat simptomele împreună cu medicul dumneavoastră sau doriți să încercați mai întâi câteva linii directoare comune, merită să vă gândiți dacă alegerile dvs. de încălțăminte pot contribui la durerile de spate.

Experții de la Everyday Health au vorbit cu doi podologi pentru a afla informații despre cei mai buni și mai proști pantofi de damă pentru dureri de spate. Ambii medici observă că ceea ce funcționează cel mai bine pentru o persoană nu va funcționa neapărat la fel pentru altele. Pentru unii oameni, de exemplu, diferențele semnificative de lungime a membrelor pot duce la probleme care sunt exacerbate prin purtarea încălțămintei greșite.

Dar pentru mulți oameni, simpla identificare a încălțămintei care se potrivește bine, este construită în mod adecvat și oferă un suport corect este un pas în direcția corectă.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți pantofi de damă

Pantofii, adidașii și alte încălțăminte ar trebui să se simtă confortabile și să nu vă deranjeze sau să vă irite nici o parte a piciorului, chiar și atunci când sunt noi. Cand incercati pantofi de dama, petreceți ceva timp mergând în ei și acordând atenție modului în care se simt. Indiferent de cât de bine arată, nu cumpărați pantofi de damă prea strânși, prea largi, care nu susțin sau sunt în vreun fel incomozi.

Pentru a vă crește șansele de a găsi o pereche de pantofi de damă confortabilă, iată câteva caracteristici de căutat:

Înălțime moderată a tocului

Potrivit lui Pauline Fu, DPM, doctor în medicină și profesor asistent clinic de ortopedie la spitalul Mount Sinai din New York, pantofii cu toc mic sunt cei mai buni. Faptul că călcâiele sunt ușor ridicate îi permite gleznei să se întoarcă puțin și să se rotească diferit.

Pe de altă parte, un călcâi cu aceeași înălțime sau mai mic decât vârful pantofului afectează modul în care se întoarce piciorul – și, la rândul său, bazinul. Atunci, asta va afecta coloana vertebrală și partea inferioară a spatelui și va provoca dureri de spate, spune dr. Fu.

Ce se califică drept un toc „mic”? Bryon Butts, DPM, doctor în medicină la Performance Footcare din New York, subliniază că recomandarea Asociației Medicale Podiatrice Americane este ceva mai mică de 5 cm și niciodată ceva mai mare decât atât.

Fu remarcă faptul că s-a demonstrat că tocurile de 5 cm vă pot atenua presiunea pe picioare în timp ce mergeți. Gama ideală, spune ea, este între 2,5 și 5 cm. Orice altceva nu va fi benefic pentru spatele dvs.

În timp ce înălțimea tocului este mai frecvent o preocupare atunci când vine vorba de încălțăminte pentru femei, conceptul de înălțime a tocului ca pozitiv se aplică și bărbaților, spune Fu. Acestea fiind spuse, ea subliniază, de asemenea, că majoritatea pantofilor pentru bărbați sunt neutri la înălțimea călcâiului, astfel încât călcâiul și degetul de la picioare sunt la același nivel – și că bărbații au o incidență mai mică a durerilor de spate decât femeile.

Amortizare și absorbție a șocurilor

În plus față de înălțimea călcâiului, cât de bine absoarbe șocul călcâiul pantofului este important pentru spatele dvs.

Unii oameni lovesc pământul mai tare decât alții cu călcâiul în timp ce merg pe jos, trimitând un șoc pe picioare și spre spate. Problema poate fi agravată la cei care poartă pantofi eleganți, dar Fu și Dr. Butts au remarcat că un toc de plută poate ajuta. Același lucru este valabil și pentru un toc de cauciuc sau pantofi cu platformă, spune Fu. Și ambii medici sunt de acord că punctul ideal se află la mijloc: un pantof care nu este prea tare sau prea moale.

Când vine vorba de pantofi de alergare, încălțămintea „maximalistă” cu multă amortizare a devenit popularî în rândul ultramaratonistilor și al persoanelor cu un tip de picior cu arc înalt, potrivit lui Butts, care este specializat în medicina sportivă și în tratarea afecțiunilor piciorului și membrelor inferioare la alergători.

Alegerea unei perechi de adidași cu amortizare poate oferi o absorbție suplimentară a șocurilor pentru alergători și, prin urmare, poate fi o opțiune bună pentru alergătorii mai în vârstă, pentru alergătorii cu antecedente de accidentare la stres sau pentru alergătorii care aleargă predominant pe suprafețe dure, cum ar fi trotuarul, conform unui articol publicat în ianuarie 2020 în Podiatry Today.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate