Cei de la 112 nu pot localiza telefoane!

4

Una dintre multele dezbateri aberante din România post Caracal este cea legată de capacitatea celor de la 112 să localizeze un telefon. Ca să fie clar. Cei de la 112 nu pot localiza niciun telefon.

Incapacitatea Ministerului de Interne de a avea un sistem informatic securizat la nivel ridicat și din dorința de a putea monitoriza excesiv ce fac polițiștii, totul este într-un fel de intranet fără acces la internet. Fără acces direct la internet nu se poate accesa operatorul de telefonie mobilă în timp real pentru a face acea triunghiulare prin care se poate localiza un telefon. Deci la 112 oameni aceia sunt într-un borcan fără legături directe cu nimeni. Dacă o victimă le da coordonatele GPS cu precizie de un metru cei de la 112 nu au ce face cu acele coordonate pentru că nu au acces la internet să le pună pe o harta interactivă să vadă locația.

Deci la 112 nu te localizează în timp real nimeni nici dacă le dai coordonatele GPS. Cei de la 112 trebuie să apeleze la alții care la rândul lor să apeleze operatorul de telefonie mobilă și așa mai departe. Nu vă mai închipuiți că la 112 e ca în filme și cum suni apari pe o hartă de pe un ecran și operatorul știe cu eroare de 2-3 metri unde ești. La 112 pot ști eventual un perimetru de câțiva kilometri ca să știe la ce operator să te repartizeze, dar mai mult nu.

Nu ar trebui trecută cu vederea nici bucuria hashtag-istă a poporului atunci când s-a desființat pe rând totul, începând cu sectoriștii și până la doi și un sfert și protocoale. Totul de la sectorist la securist avea un rol esențial în adunarea de informații și în menținerea unei baze informative la zi despre majoritatea persoanelor ce prezentau un pericol, deci un rol preventiv esențial.

Mai grav decât faptul că la 112 nu te poate localiza cu precizie în timp real nimeni este faptul că populația nu cunoaște acest adevăr și își pune speranțe deșarte într-un ajutor care nu nimerește niciodată dacă nu îl soliciți la o adresă poștală exactă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Andrei spune

  E cel putin ciudat findca Serviiviul Salvamont detine o aplicatie prin cate te localizeaza in cele mai salbatice zone. https://www.salvamontromania.ro/aplicatia-salvamont.php

 2. Cristian spune

  Şi este drept că populaţia nu conştientizează realitatea, expusă de altfel foarte corect pentru momentul respectiv, de articolul de pe Wikipdia în limba română privind Accidentul aviatic din Munții Apuseni din 2014 ( a se vedea https://ro.wikipedia.org/wiki/Accidentul_aviatic_din_Mun%C8%9Bii_Apuseni_din_2014#Ancheta_accidentului)

 3. Cristian spune

  Scuze Admin, dar ceva nu rimează în toate chestiile astea oricum le-am privi şi din orice direcţie le-am privi. Oricum am încerca să o dăm cotită, imaginea este a unui sistem care nu are capabilitatea de a interveni într-un anume gen de situaţii.

  Este foarte greu de acceptat într-o epocă în care pui telefonul pe bord şi-ţi arată în timp real pe unde te deplasezi cu maşina, că un complex de servicii civile responsabil cu asigurarea securiăţii pe plan intern şi cu intervenţia în situaţii critice, este incapabil de a face ceea ce fac în prezent până şi telefoanele smart mai pârlite. Presupunând totuşi că e aşa, problema se pune de interoperabilitate între respecivele servicii, ceea ce duce oricum la concluzia că nu există scuze referitoare la faptul că Tanţa nu colaborează cu Geta, oricâte motive împinse în faţă ar exista.

 4. Lucian spune

  Sincer, ma asteptam la mai mult de la tine.
  „Cei de la 112 nu pot localiza niciun telefon.” – corect, se primeste informatia prin intranet de la operatorii telecom.
  ADMIN: Vorbim in art de telefoanele mobile nu de fix.
  „la 112 nu te localizează în timp real nimeni nici dacă le dai coordonatele GPS” – fals, se face acest lucru SI prin intermediul aplicatiei android/ios 112.
  ADMIN: Vorbim de telefoane nu de aplicații cu care te poate localiza oricine.
  „Incapacitatea Ministerului de Interne de a avea un sistem informatic securizat la nivel ridicat” – 112 nu apartine de MAI.
  ADMIN: Pai daca avea capacitatea Ministerul serviciul era la ei nu la STS.
  ” totul este într-un fel de intranet fără acces la internet” – mi se pare absolut normal. De ce sa expui inutil servicii catre exterior?
  ADMIN: Sunt metode de securizare în lumea civilizata a anului 2019
  „Dacă o victimă le da coordonatele GPS cu precizie de un metru cei de la 112 nu au ce face cu acele coordonate pentru că nu au acces la internet să le pună pe o harta interactivă să vadă locația.” – nici nu trebuie, ei doar noteaza locatia, cel din teren poate coordona mai departe.
  ADMIN: Adica dă coordonatele GPS șefului de post de la Turtucaia care are telefon cu disc și ala se duce după coordonate ?:))))))))))))))
  „Nu vă mai închipuiți că la 112 e ca în filme și cum suni apari pe o hartă de pe un ecran și operatorul știe cu eroare de 2-3 metri unde ești” – in retelele urbane se poate sti.
  Ca opinie personala, acest articol mi se pare putin informat si inexact.
  ADMIN: Vă respectăm opinia și nu o comentăm.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate