Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile

2

Submarinul militar dispărut în Atlantic: Au fost detectate semnale de urgenţă prin satelit. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile, scrie Mediafax.

Oficialii de la Buenos Aires au precizat că încearcă să stabilească locaţia de unde au fost transmise şapte semnale de urgenţă în cursul zilei de sâmbătă. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.

Apelurile eşuate efectuate prin satelit au durat între patru şi 36 de secunde. Submarinele pot lansa o baliză de locaţie – cunoscută sub numele de EPIRB – către suprafaţă, pentru a emite semnale de urgenţă prin satelit.

Din informaţiile existente, comunicaţiile prin satelit au eşuat din cauza vremii nefavorabile. Vântul puternic şi valurile de peste 6 metri înălţime din Oceanul Atlantic de Sud îngreunează inclusiv operaţiunea internaţională de căutare şi salvare.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

Marina Statelor Unite desfăşoară o misiune de salvare pentru a susţine efortul Argentinei, cu două nave capabile să salveze oamenii aflaţi pe submarine eşuate. NASA a pus la dispoziţie un avion specializat pentru astfel de căutări în ocean.

Ministerul argentinian al Apărării a anunţat, duminică, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.

2 Comentarii
  1. MARCEL spune

    Ia te uita ! Si argentinienii au 1 submarin , Numai noi nu putem avea nici unul , Delfinul nostru e pe dreapta `de ceva timp .

    1. xx spune

      Te poti compara ca si populatie si dezvoltare economica cu Argentina? Numai la mofturi si pretentii sintem deasupra lor.Ce-ti trebuie submarine si flota militara? Sa aiba rusii ce distruge in primele minute intr-un eventual conflict?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate