Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 iunie 2019
  • :
  • :

Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile

Submarinul militar dispărut în Atlantic: Au fost detectate semnale de urgenţă prin satelit. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile, scrie Mediafax.

Oficialii de la Buenos Aires au precizat că încearcă să stabilească locaţia de unde au fost transmise şapte semnale de urgenţă în cursul zilei de sâmbătă. Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.

Apelurile eşuate efectuate prin satelit au durat între patru şi 36 de secunde. Submarinele pot lansa o baliză de locaţie – cunoscută sub numele de EPIRB – către suprafaţă, pentru a emite semnale de urgenţă prin satelit.

Din informaţiile existente, comunicaţiile prin satelit au eşuat din cauza vremii nefavorabile. Vântul puternic şi valurile de peste 6 metri înălţime din Oceanul Atlantic de Sud îngreunează inclusiv operaţiunea internaţională de căutare şi salvare.

Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.

Marina Statelor Unite desfăşoară o misiune de salvare pentru a susţine efortul Argentinei, cu două nave capabile să salveze oamenii aflaţi pe submarine eşuate. NASA a pus la dispoziţie un avion specializat pentru astfel de căutări în ocean.

Ministerul argentinian al Apărării a anunţat, duminică, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.
2 comentarii la “Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile

    1. xx

      Te poti compara ca si populatie si dezvoltare economica cu Argentina? Numai la mofturi si pretentii sintem deasupra lor.Ce-ti trebuie submarine si flota militara? Sa aiba rusii ce distruge in primele minute intr-un eventual conflict?

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *