Cea de-a XVIII-a ediție a Bienalei Naționale de Artă Plastică „Lascăr Vorel” Piatra-Neamț

0

Complexul Muzeal Național Neamț organizează cea de-a XVIII-a ediție a BIENALEI NAŢIONALE DE ARTĂ PLASTICĂ LASCĂR VOREL” PIATRA-NEAMŢ în perioada 30 octombrie 2023 – 7 ianuarie 2024.

Timp de două luni, prestigioasa manifestare națională de artă plastică aduce la Piatra-Neamț artiști contemporani profesioniști: pictori, sculptori și graficieni, absolvenți ai universităților de artă, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Pe simezele Muzeului de Artă Piatra-Neamț vor fi expuse peste 100 de lucrări, realizate de artiști din țară, cu abordări tehnice diferite și multiple interpretări de factură experimentală. Ca dovadă a importanţei pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra-Neamţ, artiştii premiaţi şi nominalizaţi la ediţiile precedente revin și în acest an pe simeze.

Componența de excepție a juriului și de la această ediție onorează evenimentul, reafirmând statutul Bienalei ca manifestare artistică de amploare, definită ca una dintre expozițiile concurs majore din țară. Astfel, personalități marcante din domeniul criticii de artă și al artelor plastice vor analiza și vor desemna câștigătorii. Președintele juriului, Erwin Kessler, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă Recentă, Cătălin Davidescu, critic de artă, Mircea Roman, sculptor, Suzana Dan, artist plastic, manager cultural Rezidența BRD Scena9 și Ștefan Potop, pictor, președintele Filialei UAP Neamț,vor acorda „Marele Premiu” și câte un premiu pentru fiecare categorie în parte (pictură, grafică, sculptură) iar Fundația „Vorel” Piatra-Neamț, în calitate de partener, va acorda „Premiul pentru debut”, în ziua vernisajului, 30 octombrie, ora 17.00.

În perioada 31 octombrie 2023 – 7 ianuarie 2024 expoziția va fi deschisă publicului iubitor de artă. Și la această ediție, vizitatorii vor avea ocazia să își aleagă un favorit pe care să îl voteze, iar la finalul expoziției, organizatorii vor acorda „Premiul Publicului”, celui mai apreciat artist.

Parteneri: FUNDAŢIA VOREL” PIATRA-NEAMŢ, Filiala Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Complexul Muzeal Național Neamț sprijină și promovează arta contemporană, oferindu-le artiștilor ocazia de a se exprima. Diversitatea stilistică și varietatea tehnicilor caracteristice activităţii creatoare contemporane caracterizează fiecare ediție a Bienalei.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate