Ce trebuie să știți despre ceasurile pentru bărbați

0

Există tot felul de ceasuri. Unele vă spun ce oră este. Altele îi spune lumii ce fel de om sunteți – unul căruia îi pasă de măiestrie și tradiție și de timpul bine petrecut. Acest tip de ceas este de obicei asamblat într-un colț liniștit al Elveției, unde, pe lângă roți dințate și unelte și metale prețioase, producătorii săi îi adaugă și ceva inefabil. Ceva cu mai multă valoare decât simpla cunoaștere a orei.

Și această inefabilitate este ceea ce face ca cumpărarea unui ceas să fie un proces atât de dificil. Spre deosebire, să zicem, de un smartphone nou, noul dvs. ceas perfect nu este doar cel cu cele mai multe funcții (cu excepția cazului în care căutați acest lucru). Nici nu este cazul în care costul echivalează automat cu calitatea.

Ceasurile adecvate se încadrează într-o întreagă gamă de etichete de preț, iar opțiunile clasice și mai silențioase arată că v-ați făcut cercetările, precum și că ați făcut un pas semnificativ spre a deveni un colecționar de ceasuri propriu-zis.

Nu este o alegere ușoară de făcut. Una dintre cele mai mari iluzii ale lumii ceasurilor este că se poate simți puțin exclusivă. Este o lume încărcată de terminologie.

Prin acest articol, vrem să vă ajutăm să intrați în lumea acestor ceasuri pentru bărbați. Așadar, haideți să descompunem elementele de bază pentru a vă cumpăra primul ceas adecvat – sau chiar al 20-lea.

1. Cum funcționează ceasurile

Deci, ce le face să se miște, la propriu? Totul depinde de o piesă incredibil de importantă din kit numită „mișcare”. Cunoscut și sub numele de calibru, mișcarea este mecanismul din interiorul unui ceas: de multe ori un „motor” complicat care face ca ceasul să se rotească. Pentru a face lucrurile și mai complicate, există și diferite tipuri de mișcări.

Primul este cuarț. Foarte precise și produse în masă, aceste mișcări sunt reglate de o bucată de cuarț și alimentate de o baterie. La celălalt capăt, există mișcări mecanice. Unele sunt întoarse manual, dar majoritatea sunt acum „automate”: ceasuri concepute special pentru a valorifica energia cinetică. Deci, de fiecare dată când vă mișcați încheietura, mișcarea rămâne alimentată.

Oamenilor le plac ceasurile mecanice din același motiv pentru care ar putea prefera vinilul în locul MP3-urilor. Nu este doar ceea ce face ceva, ci cum o face. Și pentru mulți, acest lucru este destul de important.

2. Diferitele tipuri de ceasuri

Acum știți ce se întâmplă în interior. Dar ceea ce este în exterior este la fel de important și există diferite ocazii care necesită diferite tipuri de ceasuri. Acestea sunt cele 5 tipuri clasice de ceasuri pentru bărbați pe care ar trebui să le luați în considerare.

Ceasul de scufundare

Conceput pentru a funcționa în adâncurile oceanului, ceasul de scufundări este, în mod nesurprinzător, construit pentru scafandri. Cu toate acestea, majoritatea dintre aceste ceasuri nu ating niciodată apa, mulți bărbați optând pentru un ceas de scufundare datorită construcției sale robuste, cadranelor și mâinilor luminoase și cadrului unidirecțional puternic: toate caracteristicile care fac un ceas frumos.

Ceasul de ocazie

Cel mai asemănător unei bijuterii dintre ceasuri, un ceas de ocazie tinde să fie subevaluat. Gândiți-vă la cifrele romane, fața simplă și lipsa decorațiunilor. De obicei este atașat la o curea din piele și este foarte subțire, astfel încât să poată rămâne neobservat sub manșeta purtătorului până când are nevoie de el. De asemenea, întrucât ceasurile de ocazie nu îndeplinesc nicio funcție specifică în afară de a indica ora, sunt și cele mai susceptibile de a fi fabricate dintr-un metal prețios.

Ceasul de pilot

Ceasurile de aviație au decolat în 1911 și au rămas în zbor până în zilele noastre. Acest lucru se datorează faptului că sunt un echilibru perfect între tehnicitate (cadrane multiple esențiale pentru distribuirea unor cantități mari de informații unui pilot) și atingeri clasice.

Ceasul de condus

Sporturile cu motor și ceasurile au o relație de lucru foarte strânsă. Și la fel ca zborul și scufundările, există un nivel de atracție al cascadorilor care se traduce bine în aceste ceasuri.

Ceasul minimalist

Ceasurile minimaliste fac exact ceea ce spun pe cutie. Sunt ceasuri cu elemente simple pentru un aspect simplu. Ceea ce este minunat dacă căutați să reduceți raportul cost-uzură, dar este, de asemenea, în pas cu tendințe de minimalism, care descriu designurile stabilite mai întâi de mișcarea Bauhaus.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate