Ce trebuie să știți, dar mai ales ce nu trebuie să știți despre hoțiile din Neamț

10

În ultima perioadă vedem în spațiul public și mai ales în presă tot felul de dezbateri pe tema jafului care s-a produs în Neamț și a combinațiilor de la nivelul firmelor sau instituțiilor subordonate primăriei sau Consiliului Județean.
Din păcate majoritatea celor care strigă acum ”hoții” au stat la masă cu cei care au jefuit, au încasat de la ei, au primit locuințe, locuri de muncă, contracte și multe, multe avantaje de la cei care au creat dezastrul ce se prelungește până în zilele noastre. Așa că haideți să facem puțin lumină în discuții, deoarece unele sunt menite să vă distragă atenția de la adevăratele probleme sau sunt deschise de cei care nu mai au loc la masa celor care aranjează lucruri și latră flămând de după gard doar, doar o să le închidă careva gura cu un oscior, ceva.

Societățile primăriei 

Perla: În afară de ziarpiatraneamt.ro care a scris zeci de articole legate de jaful de la această firmă cladire-telegondolaîncă de pe vremea când se construia telegondola,  absolut nimeni nu a scris nimic cât a domnit Ștefan, deoarece banii care au mers spre presa nemțeană de-a lungul timpului de la această firmă sunt de ordinul miliardelor.
Principala problemă a acestei firme este construcția supraevaluată a telegondolei de unde băieții deștepți protejați de presa cumpărată  la acea vreme și chiar și acum au scos profituri de peste 5 milioane de euro bani de care toți deontologii și formatorii de opinie de azi nu au curajul să vorbească. În spațiul public se discută de orice altceva legat de Perla mai puțin de suspiciuni de fraudă de peste 5 milioane de care se vrea să se uite.

Urban: Nici de această firmă nu scria nimeni incendiu-piata-piatra-neamt-1-1024x6781în afară de noi, deoarece când ea era devalizată, presa o ducea bine cu contracte serioase de publicitate. Principala problemă de care nu scrie și nu vorbește nimeni pentru că cei vinovați au la mână foarte mulți oameni este faptul că suspiciunile de fraudă de la această firmă bat și ele înspre 4 milioane de euro, iar pentru piața care a ars în mod misterios nu a fost tras absolut nimeni la răspundere. Dacă mai aducem aminte și de dosarele penale beton făcute pe tema șmecheriilor de la Urban, dar de care nu se mai aude nimic, putem înțelege de ce în spațiul public gargara e doar pe tema insolvenței. În spațiul public se discută de orice altceva legat de Urban, mai puțin de dosarele penale ținute la prescris, de cum a ars piața și de fraudele de milioane de euro de care ar vrea să se uite.

Publiserv: Pe vremea când PDL conducea orașul cu mâna de fier, pavelepresa încasa lunar și bine, ba chiar unii jurnaliști, acum deontologi, aveau misiune clară să ne contrazică articolele în care arătam cum se fac lucrări inutile de zeci de milioane și cum se îndatorează inexplicabil firma. Principala problemă de care desigur că nu prea are cine să vorbească sunt donațiile făcute de această firmă, dar documentăm noi subiectul și vom ieși mai încolo cu el.

Parking: protest-masina-blocata-14Colegii de presă care protejează Parking ne-au acuzat că facem presiuni pentru ca să lovim înainte de campanie indirect în unul din candidații PMP, așa că sărim peste subiect pentru că după aceea mor de foame cei care apără Parking-ul. Dar revenim după alegeri, nu rămâne așa.
Avem multe de spus, dar nu ne grăbim, căci sigur altcineva nu va scoate adevărul în totalitate în spațiul public.

Salubritas: Aici șmecheria salubritas (19)este făcută și se perpetuează de pe vremea PDL de când s-a făcut o asociere cu o firmă din Roman și de atunci încontinuu gunoiul de la groapa de gunoi din Piatra-Neamț este facturat de acea firmă, deși groapa de gunoi e în administrarea Salubritas. Gaura suspicionată a fi creată bugetului local este estimată la peste 5 milioane euro, dar în spațiul public se vorbește despre orice mai puțin despre această mare șmecherie unde în continuare firma din Roman facturează gunoiul dus la groapa de gunoi administrată de Salubritas.

Societățile CJ Neamț
Drupo: Pe vremea când PDL-uldrupo era pe val la Piatra-Neamț, Drupo și cei care aveau interese la această firmă erau foarte generoși cu presa locală și presa locală foarte prietenoasă cu ei. Marea șmecherie de care nu se vorbește acum în spațiul public este construcția stației de asfalt de la Girov. Nici acum nu înțeleg cum de la gaura aceea de aproximativ 2 milioane de euro nimeni nu a pățit nimic. Dar ce să faci, acum vorbim în spațiul public de orice mai puțin de adevăratul jaf de la stația de asfalt, jaf pe care mulți au interesul să îl treacă sub tăcere.

Apaserv: Aici dejaapaserv1 balaurii mușcă și atenția opiniei publice este dusă în zona prețului la apă sau a noilor investiții și nimeni nu vorbește în spațiul public de proiectele făcute pe vremea PDL-ului. Sunt interese foarte mari ca nimeni să nu își mai amintească de cele 20 milioane de euro pe ISPA unde o firmă frumoasă a realizat doar 24% din contract și apoi a reziliat contractul pe motiv ca s-a întârziat o plată 2 zile. Deci să vorbim de orice în spațiul public mai puțin de adevăratele șmecherii de milioane de euro făcute la această firmă.

Troleibuzul: troleibuzO șmecherie marca PDL 100%, unde subvențiile au fost mutate de la primărie la Consiliul Județean Neamț, deși nicăieri în România Consiliul Județean nu subvenționează transportul într-o localitate și doar UAT-ul interesat. Desigur că nimeni nu vorbește de paguba de milioane de euro creată Consiliului Județean Neamț prin această găselniță prin care s-a degrevat primăria de cheltuielile de subvenționare a transportului în comun. Pe lângă această situație unică de transplant de cheltuieli există interese mari ca discuțiile pe această firmă să fie duse în alte zone mai puțin cele cu adevărat penale prin care firma de transport a pierdut zeci de miliarde prin hotărâri judecătorești definitive și irevocabile de care nu trebuie să amintească nimeni.
Lucrul care trebuie ascuns acum și pentru care trebuie deviată atenția opiniei publice  este faptul că noul contract are o portiță prin care se permite Troleibuzul să subcontracteze trasee, iar pentru a face acest lucru se creează în spațiul public impresia că actuala conducere a județului are interese la Troleibuzul când în realitate foștii PDL-iști și cei care mâncau de pe urma lor vor să ducă Troleibuzul cât mai aproape de faliment ca să poată pune mâna pe trasee și să facă din nou bani ca pe vremea lui Pinalti
.

Eco Neamț: O, Doamne, ce hoții pubele-neamts-au făcut prin această firmă în mandatul trecut… O suspiciune de fraudă de cel puțin 10 milioane de euro de care nu se vorbește nimic în spațiul public, deoarece interesele de a se ascunde jaful sunt foarte mari și foarte multe persoane sunt implicate. Aici, în zona gropii de gunoi de la Girov și a proiectului care s-a derulat în tot județul se discută orice în spațiul public mai puțin despre achizițiile care s-au făcut, începând de la mașini și până la pubele și unde suspiciunile de fraudă depășesc 10 milioane de euro.

Ar mai fi foarte multe de spus despre cum au fost înstrăinate mai toate clădirile și terenurile din domeniul public, despre spital, asistența socială, Prefectură, DSP, DSV, CAS și multe alte entități subordonate sau deconcentrate unde s-au făcut și se fac în continuare șmecherii de milioane de euro pe care nu le mai poate stăpâni nici măcar clasa politică actuală, dar din păcate unii au interese ca nemțenii să afle doar de găinării de genul combustibilul consumat de o mașină, valoarea renovării unor veceuri și multe alte hoții mărunte de ordinul miilor sau zecilor de mii de euro. De milioanele de euro care s-au furat în acest județ nu prea are încă nimeni curajul să vorbească și nu o spunem critic, ba chiar îi înțelegem pe cei care evită subiectele pentru că de fiecare dată când am scris de aceste lucruri am avut controale, dosare și presiuni fantastice. Nu înțeleg însă pe cei care în continuare sunt implicați activ în distragerea atenției publice de la adevăratele hoții, iar pentru acest tip de indivizi avem o mic set de întrebări: Ce făceai tu când PDL-ul era la putere? Din ce bani trăiai? De ce nu ai spus absolut nimic atunci?

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
10 Comentarii
 1. Carmen Tutoveanu spune

  F bun articol.Raspunde cineva din cei vizati?

 2. Cati Florea spune

  Si nu numai !

 3. Agamita Dandanache spune

  Dar despre centralele de bloc alea noi construite si care dupa vreo doi trei ani au disparut si vrand nevrand ne-am montat centrale de apartament se stie ceva?

 4. Laria spune

  Ar fi interesant o temă pe fosta conducere a publiserv
  BOANGIU afaceri,afaceri,afaceri
  Dar în defavoarea Publiserv

 5. FLORIN spune

  NU cetatenii acestui oras praf de hotii trebuie sa vorbim/stim de cum s-a furat/devalizat acest oras.

  Apropo,si un copil de 3 ani stie cum si unde s-a furat in Neamt.

  Trebuie ca Parchetul/DIICOT/IPJ/SRI si DNA sa ancheteze si sa recupereze prejudiciile colosale.

  De ce nu o fac?

  Nu o fac,deoarece aceste institutii sunt aservite sistemului politic mafiot care patroneaza aceasta tara de 26 de ani.

  Aceste institutii reprezinta crima organizata si motivul pentru care Romania este cea mai corupta si inapoiata tara din UE.

  Datorita statului mafiot patronat de aceste institutii 4 milioane de romani au emigrat definitiv.

  Este cel mai mare genocid care s-a produs in istoria acestui popor.

  Responsabile sunt institutiile de mai sus.

 6. domnu' dan spune

  Observam din prezentul articol, precum si din altele asemenea lui, ca astia de la PDL au fost niste hoti ordinari si ca toate furaciunile din sat/comuna/oras/municipiu/judet li se datoreaza. Pe cale de consecinta imaculatul PSD e format din niste oameni vizionari, cinstiti, harnici si corecti care n-au luat parte la hotiile din banul public, de parca judetul, 75% din satele si comunele nemtene ar fi fost conduse de catre Alba ca Zapada si cei 7 pitici in ultimii 10 ani si nu de catre comunistoizii lui Dragnea si Ponta.

  ADMIN: Stati linistit PDL-istii sunt prezenti si acum doar ca in alte partide 🙂

 7. terente revine! spune

  apreciez foarte mult obiectivitatea si curajul lui robert.astept lingusitorii si profitorii portocalii sa vina si sa il combata.acum intelegem de ce anumite personaje beneficiare nu pot sa dispara de la butoane si daca nu pot ei direct si-au dus clonele.din pacate am ajuns sa fim blamati de oamenii seriosi,cand merg la bucuresti si cunosc oameni obiectivi si aud ca sunt de la p.neamt ma intreaba curiosi cum de au ajuns doi trei xxxxxxxx.inteleg si de ce unii candidati la parlamentare ies in coferinte de presa si ne cer fara atac la persoane.mai pe intelesul tuturor daca un candidat a ciordit eu nu am voie sa-l trimit la plimbare.sunt obligat sa-i ascult palavrele politice la care el ii zice program .din pacate acesti indivizi dispun de multi bani(milioane euro) si pot influenta electorii.l-au copiat la scara mai mica pe SOROS.

 8. Dorin spune

  Dosarele X.
  😎

 9. Vukovik spune

  DE Ce ! ? SIMPLU ,Nu mai departe de acum 3 ore ,uitandu ma pe un Post Tv National , il revad pe Gelucu ? Visan ,intr un Dialog cu G Becali ,in care cel din urma ii reamintea cva de o casa , un Notar si niste Acte si despre Faptul ca daca mai zice ,comenteaza cva de CODRUTA , in sec 2 Notarul Modifica Proprietarul in Acte ?? Deci Cine Si despre ce sa Spuna , Daca si astia care au avut un mandat ,doua prin o Camera a Parlamentului , Au ajuns SAntajabili ! In REST Eu zic sa Nu Aprofundati prea tare cu Documentarea pe care Intentionati sa o faceti , mai departe de arhiva cu emisiunile ,, AUDIENTA la UNU ,, de la 1 Tv daca or mai fi ? Unde unii din fostii ,, Manageri ,, de la SC mai sus mentionate , au mai fost Invitati , Dna Tudorancea , Dl Fiterau etc iar printre multimea de Fantasmagorii sa mai Scapat si un Sambure de Adevar ! I mi aduc aminte de una in care Nea Fanica se uita la unul din Manageri la modul in care sa uitat BERCEANU la POGEA ! Bai esti Nebun ?

 10. "Dorel trolebuzistu" spune

  Ar fi interesant un articol despre cei care dau acele trasee si cum se dau, si care este „mercurialu” spagilor
  Cine a fost Dobreanu si cine este si ceilalti
  Poate si cate ceva legat de Grigoras, de Cocureanu, de tura de la Troleu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate