Ce treabă au sondajele de opinie cu alegerea candidaților?

4

Partidele din Neamț fac sondaje de opinie pentru a stabili candidații la alegerile locale de anul acesta. O strategie absolut greșită.

Ne amintim de Cătălin Drăgușanu care avea înainte de alegerile locale 1-2% în sondaje și dacă nu aranja PDL-ul câteva secții îl bătea pe Pinalti sau de mulți alți politicieni care stăteau foarte bine în sondaje și au luat bătaie de nu au știut ce e cu ei. Deci, la ce e bun un sondaj când alegi un candidat? La nimic.

Desigur că politicienii noștri nu își fac update la 2020, ei sunt tot în anii 80. Acum stabilirea candidaților se face prin profilarea alegătorilor. Adică se face un profil de candidat agreat de alegători. Se adună date despre cum ar vrea alegătorul să fie alesul, ce ar dori să facă acesta, cum să se comporte etc. Peste acest profil de candidat ideal se suprapun profilurile potențialilor candidați și cel care se încadrează cel mai mult în așteptările electoratului acela este desemnat.

Din păcate la Neamț nu prea vedem nici un partid să fie interesat de ce vrea alegătorul. Toate nominalizările la candidaturi se fac pe ce vor cei care conduc partidul sau în cel mai fericit caz pe ce li se pare lor că ar vrea alegătorul.

Iosub Robert

arsene

cuc
4 Comentarii
 1. Dan spune

  Dragusanu a fost ales pentru ca fost credibil. A atacat regimul pinalti intro perioada cand multi nici in soapta nu aveau curaj sa zica ceva. Oricum l-au facut, poate acum daca ar mai candida ar avea mai multe sanse.

  1. Radu spune

   Aloooo, mai ușor cu pianul pe scari.. articolul nu e despre Drăgușanu. Vad ca susține PNL-ul deci e pe val cum se zce… sa candideze și sa iasă de data asta. Hai pa.

 2. Stefan spune

  Ba , sunt bune sondajele, atunci cand se fac profesionist!Dragusanu avea 1-2% ca persoana, dar USL avea peste 50%!Dragusanu , insa, nu a pierdut numai din cauza furaciunilor PDL, ci si din cauza neimplicarii organizatiilor PSD si PNL din municipiu!Chiar si manevrele din sectiile cu pricina nu se puteau face fara complicitatea sau somnul reprezentantilor in sectii si a conducerilor locale PSD si PNL!Revenind la situatia de azi, e clar ca sondajele sunt praf in ochi.Sefii de partid ii pun pe candidati sa cotizeze pentru sondaje si baga banii in buzunar.Dupa care, vor desemna candidat pe cel care da spaga cea mai mare…

 3. Lazar spune

  Dragusanu trebuie sa fie primar in 2012. Oamenii l-au votat, dar l-au furat pdl-ul mana in mana cu psd-ul. In 2016 l-au furat chiar ai lui. Soarta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate