Ce tip de vin punem pe masa de sărbători: tipuri pe care să le luați în considerare

0

Fie că ești unul dintre cei care așteaptă până în ultimul moment, fie că ești unul dintre cei care preferă să se pregătească pentru agitația sezonului de Crăciun cu calm și cu suficient timp pentru a avea totul pregătit, vei aprecia cu siguranță câteva sfaturi care te vor ajuta să faci totul perfect sau, cel puțin, să ușurezi munca asociată inevitabil cu aceste zile de agitație. Mai ales în această perioadă a anului, vinul joacă un rol principal în mesele și cinele de familie.

Ce vin să alegeți dacă pregătiți sau cunoașteți meniul

Pentru a nimeri din prima cu vinul de Crăciun, ideal este să fii gazda prânzului sau a cinei sau, în cazul în care ești oaspete, să cunoști meniul. Dacă acesta este cazul tău, cel mai bine este să alegi vin roșu sau vin alb în funcție de felurile de mâncare pe care le vei degusta în timpul prânzului sau cinei de Crăciun.

Vinuri pentru aperitive

Există prânzuri și cine de Crăciun al căror accent se pune pe aperitivele în sine. Dacă petreceți mai mult timp cu aperitivele decât cu felul principal la cina de Crăciun, optați pentru un vin rosé. O altă opțiune este un vin alb bun, precum vinurile de la Cotnari. De asemenea, puteți opta pentru un vin pelin alb pentru unicitatea sa.

Cel mai bun vin pentru carne

Atunci când felul principal este o carne sau o friptură (cum ar fi mielul de lapte, iedul sau porcul de lapte), nu ezitați să o acompaniați cu un vin roșu. Crama Cotnari are o mulțime de opțiuni foarte bune de vinuri românești perfecte pentru masa de sărbători. Dacă doriți ceva care iese în evidență, optați pentru vin pelin.

Cel mai bun vin pentru pește sau fructe de mare

Schimbăm protagoniștii și vedem o opțiune pentru mesele de Crăciun în care predomină peștele sau fructele de mare. Pentru acestea, trebuie să optăm pentru vin alb, deși, dacă sunteți îndrăzneți, există și tipuri de vin roșu pe care le puteți potrivi cu pește. O altă opțiune bună este vin pelin alb.

Vinuri pentru deserturi

Faceți-o bine și inovați cu un vin de desert bun. Puțini oameni se gândesc la un vin pentru desert, așa că este fantastic atunci când vine vorba de a alege în cadrul meniului nostru sau ca un cadou. Puteți opta pentru un vin alb, cum este Feteasca Albă de la Cotnari, care are o savoare fină și echilibrată. O sticlă de Grasă de Cotnari este și ea o alegere excelentă. Desigur, și vinul rose merge la fel de bine.

Lucruri pe care nu trebuie să le uiți atunci când alegi vinul de Crăciun

Ce vin le place oaspeților dumneavoastră și este posibil ca unii dintre ei să aibă o problemă cu un anumit vin? Poate cu cel roșu sau cu cel alb? Înainte de a cumpăra vinul pentru Crăciun, asigurați-vă că toată lumea poate bea vinul pe care l-ați ales. Alergiile, intoleranțele și chiar gusturile rafinate apar adesea atunci când ne așezăm cu toții la masă, gata să toastăm. De exemplu, nu toată lumea preferă vin pelin, dar cu siguranță ar trebui să îl încerce.

Dacă vă place vinul și vă place să-l alegeți pentru evenimente speciale, cum ar fi cele care se apropie, cu siguranță v-ați gândit deja că cel mai bun lucru este să serviți vinuri diferite la prânz sau la cină. Încercați să vă asortați vinul preferat cu altele. Același vin pentru întreaga seară nu o face să arate atât de bine pe cât merită.

Aveți întotdeauna mai multe sticle din același vin. Când mergeți să cumpărați vinul pentru cină sau prânz, luați mai mult de o sticlă. S-ar putea ca unul dintre ele să fie defect. Nu deschideți sticla pentru a gusta vinul înainte de cină. Modul de a anticipa un eventual incident este de a avea mai multe sticle din același vin. În acest fel, calitatea este asigurată.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate