Ce țări din lume au declarat astăzi stare de urgență în pandemia de Coronavirus

1

Mai multe țări din lume au anunțat astăzi stare de urgență.

SUA – 1264 cazuri

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decretat vineri, 13 martie, starea de urgenţă naţională din cauza epidemiei provocate de coronavirus. ”Europa a fost desemnată principalul focar. De astăzi suspendăm intrarea în SUA a străinilor care s-au aflat în Europa în ultimele 14 zile. (…) Acum suntem într-o fază diferită. Pentru a dezlănțui puterea totală a guvernului federal decretez starea de urgență națională, prin care deblocăm 50 de miliarde de dolari pentru lupta împotriva acestei boli”, a spus Trump, la Casa Albă.

ESTONIA – 13 cazuri

Guvernul Estoniei a declarat pe 13 martie stare de urgență până pe 1 mai. S-au interzis adunările publice, activitățile culturale. Școlile vor fi închise. Călătorii care vin din zonele roșii rămân 2 săptămâni în carantină.

BULGARIA – 7 cazuri

Parlamentul Bulgariei a votat vineri, 13 martie, în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie pentru a contracara răspândirea coronavirusului, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23, potrivit Reuters. Starea de urgenţă prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului şi închiderea şcolilor şi universităţilor şi permite poliţiei să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată.

PORTUGALIA – 41 cazuri

Guvernul portughez a decretat vineri, 13 martie, stare de alertă, pentru a putea mobiliza protecţia civilă, poliţia şi armata în vederea controlului epidemiei provocate de coronavirus, informează AFP.

SLOVENIA – 57 cazuri

Slovenia a anunțat că boala Covid-19 este o epidemie și a activat planul de urgență național, potrivit unui comunicat al guvernului de la Ljubljana, relatează Mediafax. De acum încolo, măsurile de combatere a virusului vor fi coordonate de Serviciul de Protecție Civilă.

Lista e în curs de actualizare.

Avocatul Poporului a solicitat pe 12 martie instituirea stării de urgență, în contextul pandemiei de Coronavirus, în România. Solicitarea a fost adresată Președintelui României care este cel ce poate declara starea de urgență cu încuviințarea Parlamentului României, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României.

Până la această oră, în România (88 cazuri) nu s-a declarat stare de urgență. Click aici pentru a citi OUG nr. 1/1999.

*cifrele sunt preluate din datele OMS

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. elena spune

    Daca le pasa de noi sa declare stare de urgenta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate