Ce se va întâmpla cu parcările de reședință din Piatra-Neamț

1

În Piatra-Neamț este un scandal imens declanșat de incompetența celor din primărie care doresc să ia administrarea parcărilor la primărie. Ideea nu este una rea, doar că preluarea nu a fost deloc pregătită și de fapt nici nu era în plan să se întâmple acum, dar cum incompetența are și elemente de sabotaj planul s-a schimbat.

Așadar, acum, primăria este total nepregătită să ia administrarea parcărilor, dar vrea să o ia imediat. Asta va duce la o complicare serioasă a procedurii prin care pietrenii vor putea primi un loc de parcare. Va mări costurile și va duce la mult disconfort, mulți pietreni rămânând fără locuri de parcare.

Ce se va întâmpla exact nu știu nici cei de la primărie pentru că nu au o evidență a parcărilor, nu au un soft de gestiune a lor și cred că vor reuși ca după ce preiau parcările să facă peste 18.000 de contracte de parcare în câteva săptămâni. Ei nici măcar nu au numărat vreodată în gând până la 18.000 ca să știe ce efort înseamnă doar să numeri contractele, nu să le și faci. Fără un soft și o evidență informatizată, dacă doar te gândești câte o secundă la fiecare contract ai nevoie de 5 ore, dar ei vor să gestioneze aceste contracte. Va ieși o harababură cum nu s-a văzut vreodată la primăria Piatra-Neamț.

Dacă vor fi preluate parcările pe repede înainte, în câteva săptămâni, cine va gestiona această preluare nu va putea implementa nimic fără să încalce legea. Sărmanii inconștienți deja au început. Au stabilit, comițând deja infracțiunea de trafic de influență, ca directorul Parking să fie demis de către CA pentru că nu vrea să predea primăriei softul de la firmă și baza de date. Membrii CA-ului nu vor putea să îl demită pe acest motiv și vor fi nevoiți să comită infracțiunea de abuz în serviciu pentru a-i găsi un nod în papură să îl dea afară și să aducă în locul lui pe altul care printr-o altă succesiune de fapte de corupție să pună la dispoziția primăriei softul și baza de date sau să le vândă la un preț subevaluat municipalității.

La faptele acestea se adaugă și suspiciunile de premeditare și trafic de influență plecate de la declarațiile date chiar de primarul Andrei Carabelea pe care îl bănuim de o gravă neglijență infracțională și uite așa un lucru bun care trebuia făcut demult se transformă într-un concurs de infracțiuni care nu poate scăpa neanchetat, deoarece este mult prea vizibil și public.

Desigur că ar fi și soluții de preluare legală a parcărilor la primărie și gestionare bună din primul moment, dar pentru asta ar trebui ca cei de la primărie să plătească pe cineva care să le dea soluțiile că timpul a dovedit că ei nu sunt capabili.

În curînd va fi o ședință de consiliu local în care primăria va supune votului consilierilor locali proiectele pentru preluarea administrării parcărilor de reședință la primărie. Din păcate, vor fi consilieri locali atât de inconștienți încât și dacă proiectele vor primi aviz negativ de la comisia juridică ei tot le vor vota la comandă politică, ridicând la cote maxime riscul de a nu avea niciun argument de pus pe masa unui procuror DNA dacă se va ajunge până acolo.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Velisar Iancu spune

    19000 cereri, impărţite la 3 înseamnă 6333 dosare pt fiecare dintre cele 3 locuri de muncă. Luna martie are, teoretic, 23 zile lucrătoare, deci cam 275 dosare zilnic, adică 34/ oră !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate