Ce se mai întâmplă pe la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț

4

Situația secției de Primiri Urgențe de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț s-a modificat considerabil din punct de vedere al actului medical.
Chiar dacă persista problemele ce nu țin direct de îngrijirile medicale, cum ar fi condițiile din zona de așteptare sau alte lucruri legate de managementul spitalului, tot ce ține de acordarea primului ajutor s-a modificat vizibil. Față de ce era acum câțiva ani se observă clar respectarea unor proceduri și respectarea unor prioritizări în care fiecare știe ce are de făcut.
Dacă la primul articol scris despre UPU ne puneam mâinile în cap de harababura de aici, acum putem să vă spunem că totul merge ca pe o linie de fabricație unde intră pacienții în funcție de gradul de urgență și sunt supuși unor proceduri standard și complete acordându-li-se aceeași atenție indiferent că sunt însoțiți de cineva sau nu.
Aparținătorilor li se spune periodic care e starea pacientului. În timpul deplasării între diversele puncte unde se fac analize cel care însoțește pacientul comunică cu el oferindu-i un minim suport emoțional. Față de cazurile în care acum ani de zile un cadru medical s-ar fi simțit ”îndreptățit” să fie mai agresiv verbal cu un pacient sau cu un aparținător agitat, acum se vorbește frumos și calm.
De asemenea aparatura, ustensilele și consumabilele de la UPU arată acum ca într-un spital civilizat. Ambulanțe care aduc pacienții nu mai descarcă ”marfa” ca pe vremuri, ci stau cu bolnavul sau accidentatul până ce aceștia sunt preluați iar când cazul o impune, chiar și după ce aceștia intră în procedurile medicale de urgență.
În linii mari se observă o schimbare clar pozitivă între ce a fost și ce este UPU acum. Dacă ar înțelege nevoile acestei secții cei care conduc și finanțează spitalul poate s-ar reduce considerabil și timpul de așteptare pentru cazurile care nu sunt foarte grave.
Acum… bine că se vede cu ochiul liber profesionalismul medical la UPU și oricine ajunge aici beneficiază de servicii medicale corecte și de calitate fără să dea șpagă. Restul problemelor cu mărirea secției UPU, finanțarea serioasă și  angajarea de personal suplimentar, se vor rezolva și ele, dar cu timpul, după ce actualul manager nu va mai fi ocupat cu treburi mult mai importante cum ar fi să se joace cu camerele de luat vederi, să selecteze paznici, să zâmbească la încasările de la bariere, să tundă copacii sau să facă achiziții ciudate.

Iosub Robert

4 Comentarii
  1. ana spune

    Sotul meu a facut preinfarct si a fost lasat sa astepte pe scaun ca sa.si revina

  2. legio spune

    Daca vreti sa scapati urgent de cineva, duceti-l la UPU si fiti siguri ca pleaca repede in alta dimensiune.

    1. ANA spune

      Atunci cand mi-am dus copilul in vizita la mama, la spitalul din Piatra, cel mic m-a intrebat: „De ce ai adus-o pe bunica la spitalul asta? Ai adus-o sa moara? Ca si bunicul a murit aici, ai uitat?” Nu, nu uitasem pentru ca tata murise cu cateva luni inainte. Dupa ce a stat la UPU mai bine de 24 de ore cu un AVC.
      Daca un copil de cinci ani trage asemenea concluzii…

  3. Andreea spune

    Analizele bunicii mele au fost gresite(repetate întâmplator la o clinica privată pt diabet s a constatat o infectie f urâta,)confirmată apoi de către repetarea analizelor la spital..daca nici la UPU nu sunt ok..cum sa avem incredere..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate