Ce se întâmplă cu animalele de companie ale pacienților COVID-19? Petiție pentru servicii de îngrijiri veterinare

3

O petiție lansată de Asociatia YOUth For Neamt și Ham Romania – Ham Piatra Neamt ridică o problemă importantă, dar extrem de puțin discutată la nivel guvernamental.

În contextul impus de starea de urgență, de carantinarea, autoizolarea sau internarea suspecților/pacienților diagnosticați cu COVID-19 în România, la ora actuală nu se știe cu exactitate cum ar trebui procedat în cazul animalelor de companie din domicilii care au nevoie de hrană, asistență medicală și îngrijiri.

Voluntarii, asociațiile, medicii și asistenții veterinari, adăposturile publice și private, serviciile de transport ar putea ajuta în această situație de urgență, doar că este nevoie de reglementări și organizare.

Iată textul petiției:

„Solicităm instituțiilor fiecărui județ să înființeze un serviciu de îngrijire veterinară pentru persoanele care, datorită CoronaVirus, nu pot avea grijă de animalele de companie.”

Puteți semna petiția aici (click).

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. GBi spune

    Dacă ajung in Romania, și va trebui să stau în carantină,ce se va întâmpla cu cățelul care mă însoțește?

  2. Oprescu Alexandrina spune

    Votat. Nu pt mine imi este frica… Imi este frica daca va trebuivsa ramana singura, in urma :(((((

  3. Dobrica Silvia spune

    Este o idee mai mult decat necesară înființarea unor astfel de asociații care sa îngrijească animalele de companie rămase fără ajutor. Sunt suflete a caror viata este strict dependenta de vointa omului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate