Ce saltea să alegi pentru durerile de spate?

0

saltea cu memorie de la Sleepline

Un program sănătos de somn îți influențează calitatea vieții mai mult decât ai fi bănuit. Articolele de pat joacă un rol important în acest sens, deoarece saltelele nepotrivite conduc în timp la dureri de spate, probleme de coloană și tulburări de somn. Să alegi o saltea reprezintă o investiție de care te vei bucura ani la rând, așadar, ia în calcul câteva sfaturi înainte de a lua o decizie.

Poziția în care dormi oferă indicii prețioase despre salteaua de care ai nevoie

Obiceiurile tale de somn reprezintă un bun indiciu în găsirea saltelei corespunzătoare. Dacă preferi să dormi culcat pe spate, atunci o saltea mai fermă este ideală pentru a distribui uniform greutatea corporală pe toată suprafața de dormit.

Persoanele care dorm pe laterală ar putea achiziționa o saltea mai moale, care să se muleze după forma corpului, oferind în același timp susținere la nivelul spatelui. 

Pentru cei care se relaxează dormind pe burtă, medicii recomandă saltelele cu nucleu ferm – care susține postura naturală a coloanei și înveliș moale pentru confortul mușchilor.

Gradul de fermitate al saltelelor, un criteriu cu efect marcant asupra sănătății coloanei vertebrale

Orientează-te către salteaua cu nivel mediu de fermitate, care permite curbarea naturală a coloanei în timpul somnului, fără a fi prea moale. Evită saltelele prea moi, care, deși par cele mai confortabile, în realitate oferă o susținere slabă a spatelui, lucru care generează sau agravează durerile. De asemenea, saltele prea ferme blochează poziția naturală a mușchilor și a coloanei. Consecința? Te vei trezi frecvent în mijlocul nopții cu dureri musculare și de spate care îți vor da peste cap rutina de somn. 

Saltelele din latex sau cu spumă de memorie pentru ameliorarea durerilor musculare și articulare

În rândul clienților care suferă de dureri de spate, sau care caută soluții pentru un somn liniștit, deosebit de populară este aceasta saltea cu memorie de la Sleepline. Popularitatea saltelelor cu memorie este perfect justificată, deoarece studiile au dovedit capacitatea acestora de a se mula după forma corpului, asigurând suportul necesar pentru poziția naturală a coloanei. Mai exact, șoldurile și umerii se pot afunda în stratul de memorie superior, în timp ce poziția picioarelor este ușor ridicată pentru o postură cât mai corectă și o greutate distribuită cât mai natural.

Saltelele din latex sunt de asemenea o idee inspirată pentru scăderea durerilor musculare și de la nivelul articulațiilor. Prin comparație, salteaua din latex se deosebește de cea cu spumă de memorie prin nivelul superior de fermitate. O saltea din latex 100% preia forma corpului, oferind suport stabil mușchilor, fără să-i preseze.

Tu în funcție de ce criterii îți selectezi modelul potrivit de saltea?

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate