Ce să faci dacă vrei să ai părul lung și sănătos

0
Foto: Sofia Zhuravets

Multe persoane își doresc să aibă părul lung, sănătos și strălucitor. Dar acest lucru nu e în ADN-ul lor, așa că vor trebui să… muncească un pic pentru a-și atinge dezideratul.

Ca să ai păr lung și sănătos, trebuie să abordezi o serie de rutine și obiceiuri în privința podoabei capilare și a sănătății, în general. Obiceiurile diferă, în funcție de tipul de păr, dar sunt câteva lucruri aplicabile pentru toate persoanele, care garantează un păr frumos. Iată doar 5 dintre acestea:

1 Nu-ți spăla părul prea des

Foto Alliance Images

Unele persoane fac o adevărată religie din a-și spăla părul zilnic, ghidate de ideea că părul „se murdărește” și trebuie curățat pentru a nu le afecta sănătatea. Dar acest obicei ar putea să dăuneze părului mai mult decât ți-ai putea imagina.

Desigur, trebuie să ai în permanență un păr curat. Însă, reține că scalpul produce uleiuri naturale care ajută părul să-și păstreze suplețea, aspectul mătăsos, strălucitor și sănătos. Atunci când deposedezi firele de păr de aceste uleiuri, ele vor deveni fragile, se vor usca și-și vor pierde din strălucire.

Prin urmare, spală-ți părul de câteva ori pe săptămână, folosind un șampon organic, și vei remarca o schimbare în bine în aspectul lui.

Încearcă șamponul organic cu aloe vera, Ciel d’Azur, recomandat pentru păr deteriorat sau gras

2 Tunde-te în mod regulat

Este un mit faptul că tunsul părului îl va face să crească mai repede. Pe de altă parte, adevărul legat de acest lucru este că-l face mai sănătos. Tunsul sau chiar tăierea constantă a vârfurilor despicate (care dau impresia de păr scurt și subțire), îmbunătățește în mod vizibil aspectul podoabei capilare, primul lucru pe care-l vei constata fiind acela că, odată tuns, volumul părului va fi mai mare.

3 Evită șampoanele cu sulfați

Citești cu atenție etichetele de pe sticla de șampon? Probabil nu. Șampoanele conțin săpunuri care au darul de a spăla părul, însă aceste săpunuri în componența cărora intră o mulțime de chimicale, sunt dăunătoare atât firelor de păr cât și scalpului. Orice șampon care conține sulfați artificiali își lasă amprenta în mod negativ asupra culorii părului, pielii sensibile și aspectului acestora. Sulfații sunt prea duri pentru tipurile de păr subțire și normal, pe care au tendința de a-l ondula și deteriora. Prin urmare, evită șampoanele care conțin sulfați artificiali.

Încearcă șamponul bio Avril, pentru păr natural

4 Tratează-ți părul în profunzime

Măștile de păr funcționează perfect ca balsamuri ce acționează în profunzime asupra firelor. Unele au nevoie de doar câteva minute, altele pot fi ținute pe păr și câteva ore, timp în care își demonstrează magia. Încearcă măștile de păr cu uleiuri naturale și organice, efectele aplicării acestora urmând să te surprindă în cel mai plăcut mod cu putință.

Încearcă masca Avril Bio pentru păr, certificată organic, special dezvoltată pentru a repara părul deteriorat

5 Fă-ți masaje la nivelul scalpului

Acesta este un obicei pe care ar trebui să-l adaugi la rutina zilnică de îngrijire, iar recomandarea este să-l combini cu utilizarea măștilor pentru păr. Auto-masajele la nivelul scalpului ajută la stimularea circulației sângelui în zona capului, lucru care influențează în mod pozitiv creșterea firelor de păr mai puternice și mai sănătoase. În plus, masajul scalpului îți dă întotdeauna o stare de bine. Îl poți face în cadă, timp de câteva minute, aplicând un ulei organic care te va ajuta inclusiv la hidratarea corespunzătoare a părului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate