Ce poate fi mai frumos de Crăciun decât un brad împodobit cu obiecte handmade? Vezi de unde le poți procura

1

Am observat pe rețelele de socializare că în zona județului Neamț a luat amploare conceptul de obiecte handmade, situație ce ne încântă, mai ales că vine sezonul Crăciunului.

Așa am găsit pagina Ornamente Crăciun (click aici), unde Beatrice, o tânără din Neamț, postează imagini cu ornamente croșetate cu multă îndemânare. Pentru că trăim într-o lume cu un marketing agresiv pentru ornamentele de sezon produse industrial, am considerat că este util să vorbim despre acești oameni care produc obiecte unicat și continuă arta croșetatului, artă care, cel puțin peste hotare, este extrem de apreciată.

Nu ar fi rău să renunțăm anul acesta să cumpărăm ornamente de pe rafturile magazinelor și să începem să susținem artiștii locali care mențin vii aceste tehnici handmade pe cale de dispariție în România.

„Cred că fiecare are un refugiu, o activitate care să îl „smulgă” din rutina zilnica, o modalitate de a pune pauză gândurilor. La mine s-a întâmplat să fie croșetatul, deși mă surprinde pentru că nu îmi amintesc să fie ceva transmis din generație în generație în familia mea. Mă bucură însa că pot face asta, pentru că fenomenul handmade, indiferent de subcategorie, se devalorizează din ce în ce mai mult. E păcat.  Două culori și un ” băt cu cârlig” pot crea ceva cu adevarat frumos în mâinile cuiva care își dă silința, ca să nu mai vorbim de faptul că e o adevarată terapie ocupațională.”, ne spune Beatrice.

Dacă Beatrice nu v-a convins să vă apucați de croșetat, îi puteți admira creațiile pe pagina Ornamente Crăciun (click aici) și, de ce nu, să achiziționați aceste minunate ornamente pentru a avea un brad cu adevărat unicat de Crăciun, anul acesta. Nu lipsesc nici ideile de cadou, cum ar fi brelocuri, animăluțe, oameni de zăpadă, care pot fi dăruite atât celor mici, cât și celor mari.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Aiurica spune

    Si-n loc de brad, intinde niste sarma…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate