Ce nu s-a spus despre cazul fetei decedate la Piatra-Neamț din cauza unei supradoze și de ce s-a așternut așa de multă liniște

0

Nu demult, în județul Neamț a avut loc o tragedie. O elevă din București, venită la o activitate școlară, a murit din cauza unei supradoze de stupefiante ce au fost administrate în timp ce se afla în casa unui baiat din Neamț care avea, se pare, și calitatea de distribuitor de stupefiante.

Din păcate, acest caz nu va fi și ultimul, deoarece autoritățile sunt total depășite de fenomen și deciziile în lupta cu acest fenomen le iau politicieni care nu se consulta cu specialiști sau mai iau decizii unii funcționari ajunși pe funcții pe linie de partid.

Analizând toate datele cazului, vă putem spune că sunt elemente care au fost ascunse de ochii opiniei publice. Căutând să vedem ce ar fi putut duce la această cenzurare a subiectului, am descoperit implicarea guvernamentală și politică în evenimentul la care a venit să participe această fată, eveniment care teoretic era al elevilor, organizat de elevi și nu avea nicio treabă cu zona politică.

Evenimentul la care ar fi trebuit să participe și pentru care a venit la Neamț fata care a decedat a debutat cu un puternic miros politic. În deschiderea evenimentului la a cărui organizare au dat mâini de ajutor adulți înregimentați politic la PNL a fost prezent pe scenă primarul PNL Andrei Carabelea, cu un secretar de stat PNL și l-au adus la eveniment și pe robotul ION.

Poate toată această implicare politică nu ar fi intrat la capitolul suspiciuni dacă nu ar fi fost temeinic ascunse toate dovezile de implicare a PNL-ului în eveniment.

E suficient să observăm că primarul PNL, Andrei Carabelea, care postează și ce vorbește cu oamenii reali sau imaginiari de pe stradă nu a scăpat niciun cuvânt și nicio poză despre manifestarea la care a fost însoțit de ION și de un secretar de stat de la guvern. De asemenea, PNL, care dă comunicate pentru orice lucru neimportant, nu a zis nimic despre participarea la acest eveniment. Așadar, au pus batista pe țambal cei de la PNL la maximul de cenzură pe care l-au putut face. Cu greu am găsit o poză pe pagina lui ION (inteligența artificiala a guvernului), foto din care reiese clar cine era la deschiderea evenimentului. Sursa foto

Implicarea PNL de la nivel guvernamental și local în evenimentul unde ar fi trebuit să participe fata care a decedat este certă acum. Ascunderea prezenței politicienilor PNL la eveniment este, de asemenea, certă și rușinoasă. Întrebarea care rămâne fără raspuns este: De ce au ales oare cei de la PNL să ascundă prezența lor în această poveste? Cu ce se simțeau ei vinovați de au ascuns totul? Ce a fost în neregulă cu prezența lor la acest eveniment?

Desigur că decesul fetei nu are nicio legătură cu evenimentul, dar panica în care au intrat cei de la PNL și cenzurarea oricărei informații despre prezența lor acolo este un indiciu temeinic că ceva nu a fost în regulă.

O altă implicare politică care s-a conturat, de data aceasta ca suspiciune, este dorința arzătoare de învinuire a directorului Colegiului Național Petru Rareș, Grigoruță Oniciuc, dorință care a venit, culmea, din zona de influența a PNL. Gurile rele spun că Oniciuc, membru PNL și el, ar face parte din aripa Andrei Carabelea, aripă din interiorul PNL Neamț care nu ar fi în cele mai bune relații cu conducerea județeană a partidului. Așadar, Oniciuc ar fi căzut victimă colaterală în razboiul intern neasumat de la PNL.

Mai sunt și alte elemente din care reiese suspiciunea că unii din conducerea PNL Neamț au făcut tot posibilul să fie găsit vinovat măcar moral directorul Oniciuc, cel mai probabil pentru ca acesta să nu poată candida la viitoarele alegeri din echipa lui Carabelea, dar nu insistăm pe acest subiect. E borșul lor intern și foarte urât în care evităm pe cât posibil să ne băgăm.

Așadar, opinăm că acest eveniment la care ar fi trebuit să participe fata care a decedat în mod tragic a fost unul cu puternică implicare PNL, dar când au văzut ce s-a întâmplat cu acel copil, ca niște lași speriați de propria micime, liberalii implicați și care se pregăteau să își umple paginile de socializare cu poze de la evenimentul cu copii s-au ascuns de propriile umbre și nu și-au mai asumat implicarea, ba, mai rău, unii au dat totul pe copii, zicând că a fost un eveniment organizat de copii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate