Ce înseamnă să te deplasezi la cele mai apropiate magazine

Mai multe persoane ne-au întrebat ce înseamnă, mai exact, deplasarea la cel mai apropiat magazin? Am primit aceste întrebări de la persoane din cartierele Mărăței și Dărmănești care vroiau sa știe dacă au voie să meargă la Carrefour (mall-ul din Precista) sau de la persoane care locuiesc în cartierul Precista și ar fi vrut să meargă la magazinul Kaufland din cartierul Dărmănești.

După ce ne-am documentat cât de bine am putut asupra aceastei probleme, răspunsul este următorul:

Cele mai apropiate magazine sunt cele din cartierul unde locuiți. Evitați deplasarea pentru cumpărături în alte cartiere dacă în cartierul dumneavoastră există magazine de tip super/hiper market.

Am cerut această lămurire și Poliției Neamț luând exemplul concret al unei persoane care locuiește în cartierul Mărăței și dorește să facă cumpărăturile la mall în Precista. Iată răspunsul:

Prevederile Ordonanței militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menționează o distanță cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetățeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare.
În referire strictă la exemplul dumneavoastră, un cetățean care locuiește în cartierul Mărăței nu poate merge la cumpărături pentru produse de strictă necesitate în cartierul Precista întrucât în zona de domiciliu există mai multe hipermarketuri similare cu cele din cartierul Precista.

- Apreciază pagina -

6 Comentarii
 1. Elena spune

  Decat sa plangeti hipermaketurile mai bine ganditi-va sa mergeti la magazinele de cartier, la magazinele mici, ca sa punem economia pe picioare dupa toata nebunia asta…. ca altfel… o sa ne manance saracia si paduchii!!!!

 2. Varga Szandor Andrasz spune

  Pentru asta trebuie să mulțumiți aleșilor locali care au respins de doua ori construcția Kaufland 2 la 1 Mai .
  Maratei e cel mai dezavantajat cartier rezidential n în domeniul hipermarketurilor.
  Drept urmare Kaufland 2 tot in Precista se va construi .

 3. Lacramioara spune

  Kaufland este in Maratiei? Ai lidl ,penny, profi,adridan ! Da asa e romanul tb sa ajunga pe un pat de spital sa inteleaga gravitatea situației.pus ca acu mai mult ca niciodată are nevoie de alimente de la supermarket.jalnica nație mai suntem

  1. Un fin observator spune

   Ce bine ai inteles tu!

  2. Adi spune

   In supermarketurile enumerate risti sa te infectezi deoarece nu poti pastra distanta de 1,5-2 metri. La oricare Profi din Maratei culoarul nu e mai larg de 1 metru si ceva (mai nou tin paleti pe mijloc si nici nu poti trece sau daca treci dai bot in bot cu careva). Daca-s mai mult de 10 oameni inauntru e problema grava, pe cand la Kaufland/Carrefour Hypermarket poti pastra lejer distanta de 2 metri.

 4. Adi spune

  Si-n Maratei ce hypermaket avem ? Cel mai apropiat e Kaufland. La restul nu gasesti aproape nimic…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate