Ce idei de impozitare mai are statul roman?

1

Agentia Nationala de Administrare Fiscala se apuca sa impoziteze conturile romanilor care au muncit, dar nu au vrut sa aduca banii in tara ca sa nu fie jefuiti de statul roman. S-au gandit ei ca ar fi bine ca in cazul in care romanilor li se face putin greata de impozitarea excesiva de la noi sa fie obligati in vreun fel sa dea bani la statul roman.
Mi se pare total aberant ca un om care e plecat din Romania de 10 ani si are un cont unde isi tine banii in tara lui adoptiva, dar nu a renuntat la cetatenia romana, sa vina acasa de sarbatori si sa se trezeasca cineva sa il impoziteze.
In alta ordine de idei, aceasta impozitare vizeaza oamenii cinstiti, deoarece cei care fura din Romania si depun banii in strainatate nu sunt prosti sa depuna intr-o tara membra a UE unde functioneaza oficii de lupta contra spalarii banilor ce monitorizeaza orice depunere mai mare de 10.000 euro. Depun in Gibraltar, Cipru si alte paradise fiscale unde statul roman si Europa nu vor avea niciodata acces la date .
Acest praf in ochii romanilor este o alta pacaleala guvernamentala. Ei nu sunt in stare sa gaseasca proprietarii unor firme offshore care tepuiesc anual statul roman cu sute de miliarde si se gandesc sa gaseasca conturi ascunse prin strainatate.
Aceasta vanatoare de vrajitoare este instrumentata special de statul roman si nu va rezolva nimic decat sa impoziteze tot oamenii amarati, iar cei sus-pusi si cu relatii in continuare vor scoate banii grei din Romania prin firmele offshore si acei bani ii vor tine in afara Europei .
Ca sa nu fim ipocriti ar trebui sa vedem cate miliarde pleaca numai din judetul Neamt spre aceste firme offshore si spre conturile lor din Gibraltar, Cipru, Monte Carlo si chiar SUA . Bani care nu vor fi impozitati niciodata.
Evaziunea fiscala de care se tot plange statul roman este produsa si intretinuta de fiscalizarea tampita prin care un om ce are un atelier de reparatii sandale este deposedat de peste 60% din banii pe care-i face legal. Atat timp cat suntem intr-o tara unde statul te obliga sa eviti taxele ca sa poti trai, nu mi se pare nimic anormal ca din ce in ce mai multi romani sa tina banii in afara tarii, sa isi imatriculeze masinile in Bulgaria si sa isi faca firme offshore. Daca statul roman exagereaza cu impozitarea nu va rezolva nimic. In loc sa ia mai putini bani de la romani ajunge sa nu mai ia de loc .
Si tot in cadrul apelului la ne-ipocrizie ar trebui sa privim in jur si sa vedem cum romanii amarati sunt jefuiti prin taxe si impozite pentru ca au facut greseala sa isi faca o firma in Romania. Celelalte entitati economice din Romania nu sunt la fel de proaste ca noi. Sa vedem ca nu mai avem nicio banca romaneasca in afara de CEC, toate au sediile principale in alte tari, sa vedem ca nu mai avem nicio mare companie cu sediul principal in Romania, toate sunt in afara si asa mai departe, ramanand amaratul prost si corect sa plateasca taxe si impozite de sa innebuneasca.
E posibil ca aceasta veste sa fie doar o sperietoare pentru romanii cinstiti ca acestia sa declare ca au bani in strainatate si umili sa aduca tribut statului roman. Chiar suntem foarte curiosi sa vedem cum statul elvetian isi va compromite notiunea de secret bancar si va da statului roman informatii despre persoane fizice care au conturi in tara bancilor. Credem ca o desecretizare la un nivel minor va duce la o mutare masiva de bani din Elvetia, ceea ce ar lovi puternic sistemul bancar. Pe scurt, nu credem ca asa ceva se va intampla vreodata.
Cea mai legitima intrebare in acest caz este: Ce au pazit statul roman si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor care monitorizeaza teoretic orice tranzactie mai mare de 10.000 de euro ? Ce au monitorizat ei de e nevoie sa le spuna Europa ce romanii au conturi in strainatate si se duc banii acolo?

Ce idei de impozitare mai are statul roman?

Satocrac Vasile

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. eu spune

    si totusi, mie nu mi se pare normal ca din impozitele mele sa fie sustinut la scoala sau gradinita si copilul aluia care nu a platit un impozit in viata lui la stat.
    Si tot ei, vin cu ifose occidentale ca au vazut eu cate ceva pe unde au fost si ar fi bine sa punem bani pentru diverse mofturi investitionale scolare. Atata timp cat beneficiezi gratuit – direct sau indirect – de niste servicii publice, sustinute din bugetul de stat, trebuie sa le sustii cumva si printr-un impozit. Altminteri, asta e, scoala privata, administratie ca la privati, pompieri privati, politie privata… sa vedem, le convine?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate