Ce-i asteapta pe elevi la examenul de Bacalaureat 2011

0

Elevii nemteni se pregatesc pentru examenul de Bacalaureat. Perioada de inscriere a elevilor la prima sesiune de examen iunie-iulie 2011 are loc intre 23 si 27 mai. Pe 27 mai are loc incheierea cursurilor pentru clasele a XII-a/a XIII-a.


Calendarul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, este dupa cum urmeaza:

*6 – 8 iunie 2011, Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
*8 – 10 iunie 2011, Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
*13 – 17 iunie 2011, Evaluarea competentelor digitale – proba D
*20 – 23 iunie 2011, Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala – proba C
*27 iunie 2011, Limba si literatura română – proba E)a) – proba scrisă
*28 iunie 2011, Limba si literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă
*29 iunie 2011, Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă
*1 iulie 2011, Proba la alegere a profilului si specializării – proba E)d) – proba scrisă
*3 iulie 2011, Afisarea rezultatelor
*4 iulie 2011, Depunerea contestatiilor (orele 08:00 – 12:00)
*5-7 iulie 2011, Rezolvarea contestatiilor
*8 iulie 2011, Afisarea rezultatelor finale

O noutate pentru BAC 2011 este ca MECTS doreste o desfasurare corecta a examenului, motiv pentru care invita asociatiile de parinti si societatea civila sa desemneze observatori care sa monitorizeze organizarea si desfasurarea acestui examen. Observatorii acreditati nu trebuie sa aiba rude pana la gradul al IV-lea inclusiv, printre candidati.

Absolventii trebuie sa depuna la secretariat o fisa tip de inscriere la examenul de Bacalaureat.  La acest examen pot participa si candidatii din seriile anterioare care nu au promovat examenul. De asemenea, candidatii care au participat la sesiunile anterioare, dar nu au promovat 100% examenul de Bac pot solicita recunoasterea unor probe promovate in sesiunile anterioare. Pentru aceasta trebuie sa se prezinte la inscriere cu o adeverinta eliberata de unitatea de invatamant absolvita care sa contina rezultatele obtinute.


Ministrul Educatiei Daniel Funeriu a tinut sa transmita elevilor mesajul ca la editia 2011 a examenului de BAC nu se va mai putea copia. „Vă asigur că nu se va mai fura startul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţii nu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în Educaţie. Este un semnal pe care doresc să îl transmit.„, a declarat Daniel Funeriu, conform Agerpres. De asemenea, MECTS a mai introdus o modificare in metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de bac sesiunea 2011 prin care se specifica faptul ca elevii care au fost eliminate de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bac.

Toate aceste modificari doresc sa aduca mai multa transparenta in ceea ce priveste desfasurarea si evaluarea examenelor nationale.

Emilian Zaharia


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate