Ce faci tu, politicianule, fără banii noștri?

5

Mai toți politicienii noștri ne povestesc cât e ziua de mare ce fac ei cu banii noștri. Cei care sunt la ciolan ne povestesc cum îi cheltuie,  iar cei care bani-buzunaraspiră la ciolan ne povestesc cum o să-i investească. Într-o notă de penibilitate tolerată de cetățeni, politicienii fac, sau cel puțin așa se laudă că fac, străzi, școli, piețe, turism și multe alte lucruri frumoase, desigur doar din banii munciți de noi.
În toată această prosteală pe față greu poți distinge un politician care să vină cu un plan prin care să își propună să aducă bani în comunitate, nu doar să-i cheltuiască pe cei care-i produce comunitatea.
Unii politicieni, care se cred mai isteți, încearcă să ne păcălească cu povești despre banii europeni sau guvernamentali, bani care nu cad din cer ci sunt tot din munca noastră. Banii guvernamentali sunt cei luați din impozitarea salariilor și a firmelor iar cei europeni sunt tot banii munciți de români, care merg la bugetul statului și de acolo la bugetul european de unde se întorc sub formă de proiecte, drama fiind că de regulă se întorc mai puțini decât depunem.
În tot acest context demagogic steril, provocăm politicienii să ne spună ce fac ei sau ce au de gând să facă în afară de a cheltui banii munciți de noi. Oricine, dacă are la îndemână milioane, poate să facă șosele, grădinițe și să taie panglici. Așteptăm cu interes să vedem dacă există vreun politician care poate să se laude cu ce a făcut, sau cu ce va face, fără să aducă în discuție banii noștri. Să vedem un politician care poate să vorbească 10 minute fără să spună nimic despre lucrurile care se fac sau se pot face din banii munciți de noi.
Valoarea reală a unui politician este ceea ce rămâne după ce își scoate din buzunare și din planuri banii munciți de noi. Întrebarea este: avem politicieni de valoare?
Așteptăm cu foarte mare interes din partea politicienilor să ne spună ce au făcut, fac sau ar face ei fără banii munciți de noi. Așteptăm să vedem și politicieni care pot face altceva pentru noi în afară de a ne cheltui banii.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Lolita spune

  Eu am oprit plata taxelor si cu banii aia am inceput un atelier de ciomegi. Sa ma cautati in ziua in care o sa va trebuiasca sculele alea de se potrivesc perfect pe spatele politicienilor pentru a raspunde la intrebarea pusa in titlul articolului. In rest, pace la toti…

 2. radu spune

  ati vazut vreo data un politician sa faca greva pt marire de salariu… fac ce vor muschi lor an ROMANIA

 3. ANA spune

  Sa faca ce vor!
  Sa fure cat mai e ceva de furat!
  Cata vreme romanii se revolta doar pe fb, de ce ne mai intrebam ce fac politicienii cu banii nostri, cu viata si destinele noastre?

 4. AntiProști spune

  „Ce faci tu, politicianule, fără banii noștri?”
  Îl doare la bască. Atâta timp cât moaștele Sf. Isărescu mișcă din tiparniță, nu-i bai. Ce, ați uitat că România este țara unde există cea mai mare inflație din UE?
  Inflația e rezultatul tipăririi de hârtie fără acoperire. Însă, știți unde se duc banii tipăriți de Isărescu?
  La politicieni.

 5. FLORIN spune

  Raspunsul asa cum il stim cu totii este bineinteles NU.

  Realitatea din jurul nostru ne arata ca acesti oameni isi urmaresc doar propriile interese si nu pe ale noastre.

  Ei sunt organizati in gasti transpartinice cu scopul de face bani fara scrupule chiar daca asta inseamna distrugerea acestei tari lucru care s-a intimplat.

  Uitati-va in jurul nostru…totul arata ca pe vremea lui Ceausescu..in afara de citeva bulevarde cosmetizate cu pavele..altceva nimic.

  Totul a fost vindut/devalizat/privatizat cu japca.Nu avem drumuri,sunt aceleasi ca pe vremea lui Ceausescu..nu avem spitale,sunt aceleasi ca pe vremea lui Ceausescu,nu mai avem educatie,nu mai avem industrie/locuri de munca…nu mai avem NIMIC…

  Totul este distrus si in paragina.

  In schimb avem 100 miliarde euro datorie externa.Unde sunt acesti bani?Ca nu se regasesc NICIUNDE….

  Va spun eu unde sunt:sunt in buzunarele acestor politicieni si mafiotilor care care din umbra trag sforile in aceasta tara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate