Ce efecte va avea asupra imigranților creșterea salariului minim în Marea Britanie?

0

Începând cu 1 aprilie şi până în 2020, salariul minim pe oră în Marea Britanie, pentru persoanele care au peste 25 de ani,  va creşte de la £6,70 la £9, devenind unul din cele mai mari din Europa.

Este posibil ca mărirea plăţii job-urilor „de jos”, unde majoritatea imigranţilor poate fi localizată, să facă Marea Britanie şi mai atractivă imigranţilor. Dar, în anumite segmente foarte competitive din economie, o parte din job-urile care sunt acum plătite slab ar putea să dispară total.

O creştere a salariului minim pe economie ar putea duce la o creştere a şomajului cu aproximativ 300.000 de persoane, de cinci ori mai mult decât nivelul actual, afectați fiind, în primul rând, imigranţii. Iar alţi potenţiali imigranţi în UK ar putea să se răzgândească să mai vină datorită creşterii riscului de şomaj.

Cum mărirea salariului minim nu se va aplica şi tinerilor sub 25 de ani, ei ar putea deveni subit preferaţii angajatorilor.

Creşterea salariului minim într-un ritm atât de alert în doar patru ani de zile ar putea avea un efect pronunţat asupra inflaţiei. Iar creşterea inflaţiei ar putea anula creşterea salariilor în termeni reali.

Sursa: diasporaro.com.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate