Ce așteptau oamenii de la guvernarea PNL-USR și nu s-a întâmplat

7

Din păcate, guvernarea PNL-USR este o mare dezamăgire, deoarece oamenii au așteptat ceva și au primit total altceva.

Analizând la rece lucrurile, românii nu sunt chiar atât de idealiști cum ar vrea unii să creadă. Românii nu sunt chiar înnebuniți după autostrăzi pe care să meargă cu 200 km la oră, căci toți știu cât le consumă mașina la viteză mare. Nu vor românii nici supersistem de sănătate, că acela vine la pachet cu super-asigurări și cu diminuarea posibilității de a da șpagă sau să ai o pilă să intri peste rând. Nu se omoară românii nici după transportul ecologic, după aeroporturi, avioane și utilități.

România este locuită de un popor simplu care are așteptări simple și teoretic ușor de realizat, dar practic nerealizate de noul guvern care a dat de înțeles românilor că va face ce așteaptă ei.

Românul simplu ar vrea ca atunci când se duce la o instituție să rezolve o problemă să nu o mai vadă pe rujata aceea care a ocupat postul pe pile, tastează cu câte un deget de scrie un rând în 10 minute și are o aroganță de îți vine să o ciufulești. Din păcate, nu s-a schimbat nimic. Instituțiile sunt în continuare și mai pline de incompetenți care dacă ar lucra la fel în mediul privat ar fi concediați în două zile.

Românul simplu ar vrea ca atunci când merge la un spital să nu mai vadă greața aceea de pe figura unor cadre medicale. Nu vrea să sară zece medici pe el și să îi facă injecții cu aur. Românul vrea doar ca medicul uman să se comporte cu el măcar la fel de frumos cum se comportă medicul veterinar cu pisicuța sau cățelul. Din păcate, nu s-a schimbat nimic. Multe cadre medicale se consideră în continuare un fel de zeități și se comportă de zici ca au salarii de 200 euro pe lună.

Românul simplu ar vrea ca atunci când are o problemă cu oamenii legii, cu justiția, măcar să fie ascultat. Nu vrea să i se facă dreptate cu ochi pentru ochi, nu vrea cerul și Pământul. Vrea doar ca cineva să îl asculte, dar de fapt nici nu prea este lăsat să spună ce are de spus. Din păcate, nici aici nu s-a schimbat nimic și nu a apărut nicio responsabilizare a oamenilor legii cu nimic. Poate să îți calce în picioare dreptatea ta orice magistrat sau să te amendeze abuziv orice polițist sau organ de control, căci cel care greșește și te nenorocește nu este tras la răspundere deloc.

Românul simplu nu vrea super siguranța cetățeanului și nici superliniște și ordine publică. Românul vrea doar să poată intra în scara blocului fără să treacă printre 3 drogați, vrea ca cei care fac rău altor oameni să fie reținuți, nu să-i râdă în față a doua zi pe stradă și ar mai vrea ca organele statului să nu fie vigilente doar când el nu poartă mască sau trece prin loc nepermis, ci să fie vigilente și cu cei care defrișează pădurile sau cu cei care vând droguri la fiecare colț de stradă. Din păcate, nu s-a schimbat nimic. 99% dintre cei cu care sunt vigilente instituțiile sunt tot românii amărâți.

Românul puțin mai de mijloc, micul afacerist a avut și el așteptări de la noul guvern de dreapta, dar la fel ca toți românii a avut așteptări modeste. Nu a vrut să i se dea bani, nu a vrut să fie ajutat cu ceva anume, ci doar a vrut să nu fie încurcat. Nu a așteptat să-i dea nimic guvernul PNL-USR, ci doar să nu-i mai ia. Din păcate, lucrurile nu au stat așa. Munca este supertaxată în continuare, deși patronii abia mai țin angajații, conturile sunt blocate dacă nu platești la timp și așa mai departe.

Românii au așteptat de la noua putere să nu mai fie umiliți, dar sunt în continuare, să nu mai fie impozitați la sânge, dar sunt în continuare, să se mai termine cu bugetarii incompetenți, dar din păcate au venit și mai mulți incompetenți, amante, rude și politruci.

Nu ne mai facem bine…

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Gradinaru Neculai spune

  Am așteptat să facă numai lucruri bune așa cum promiteau în campania electorală dar fac numai lucruri rele. Sunt niște mincinoși. Mai minte omul în campanie dar nici chiar așa ! Trebuia să ne dăm seama că PNL , nu mai este PNL iar de la USR, la ce puteam să ne așteptăm ? PSD este slăbit din interiorul partidului de către trădători și traseiști iar celelalte partide nu prea au ieșit în evidență cu programe care să ne dea speranțe. PRO România , formați și ei din trădători și traseiști și vă întreb: eu pe cine să mai votez ? De ce nu se interzice prin legea electorală că acel ales care părăsește gruparea politică din care face parte în timpul mandatului, își pierde mandatul. Locul lui să fie luat de următorul din listă ? Nu suport trădătorii . Clar ?Cel care trădează odată, trădează și a doua oară, trădează mereu.

 2. Sorin spune

  Autorul îmbătrânește și-și pierde optimismul…
  Evoluam cu pași mici tocmai pentru că am fost ținuți în jug. Acum ne r frica sa alergăm. Și nici nu știm. Dar vom învăța.

 3. Andras Varga spune

  Hai sa o lăsăm moartă în păpușoi . Nu de alta, dar ambele tabere au avut faliții săi.
  Sa nu uitam de Mircea Ciumara, de un Avram Mureșan, de Don Caltaboș, de tanti Udrea, Ridzi, de Ana Maria nu mai știu cum, aia de la crimă organizată, de Don Gigi, sute de cazuri, multe uitate .
  Sa ne amintim că dom Trutulescu cara țigări cu avionul sepepe, You now, afacerea Țigareta

 4. Stefan spune

  Marius, nu e nicio deosebire intre PSD si astia!De acord, PSD a facut cea mai mare greseala marind aberant salariile bugetarilor fara sa le ceara nimic in schimb!

 5. Stefan spune

  Sigur, PSD e vinovat de tot, mai ales la Piatra Neamt!Te rog sa imi spui un primar PSD ales la Piatra Neamt!Eu nu stiu niciunul…Problema e ca la Neamt functioneaza de ani de zile un blat transpartinic, incat nici nu mai conteaza cine e la putere!Smecherii si camatarii sunt aceiasi, firmele capusa idem, la politie si finante sunt numiti sefi din aceleasi gasti!

 6. Stefan spune

  Domnule Iosub, ati descris perfect ceea ce doresc romanii de bun-simt, care sunt, insa, foarte putini!Cei mai multi, indiferent de cum au votat, ar dori urmatoarele:
  -Rujata cu pile care tasteaza trei butoane sa fie nevasta, fiica, sau amanta , dupa caz!
  -Daca nu printre medici, dar macar printre asistente, infirmiere sau contopisti sa aiba pe cineva din familie, bagat acolo, bineinteles cu pile si fara multa scoala!
  -La fel, printre „oamenii legii” sa aiba vreo odrasla intrata cu pile prin concursuri aranjate , ori trecuta ca gasca prin apa prin Academia de Politie ori Institutul de Magistratura!
  Cat despre scara blocului libera de drogati , nu se pune problema!Daca cele de mai sus au fost realizate, cetateanul respectiv nu va mai locui in bloc, ci va avea o vila de neam prost , plus cel putin o casa de vacanta!
  Micul afacerist nu cred ca a avut vreo asteptare, este obisnuit sa fie haituit de organe pentru orice leut (presupus) neplatit la timp, in vreme ce camatarii si interlopii traiesc in buna intelegere cu acestea, iar de multinationale nu se atinge nimeni!
  Asa ca , domnule Iosub, eu as zice ca majoritatea romanilor are exact ce si-a dorit:un stat securisto-mafiot, al impostorilor si golanilor!

 7. Marius spune

  Daaaa, adevarul e ca daca eram sub PSD, eventual cu Dragnea premier, am fi fost deja Germania v.2 iar Piatra Neamt ar fi avut aeroport….sa nu se inteleaga faptul ca as avea vreo simpatie pentru PNL. Dar totusi, daca e sa o luam la rece, principalul motiv pentru halul in care se afla sistemul bugetar, este PSD!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate