Cazuri complexe gestionate de ofițerii și agenții de investigații criminale ai IPJ Neamț

0

sigurantaBiroul de Investigații Criminale din cadrul poliției municipale, în decursul anului 2016, a înregistrat 1524 de dosare privind săvârșirea de infracțiuni și au soluționat 1595 de cauze penale, fiind dispuse ca măsuri preventive reținerea a 46 de persoane și arestarea preventivă a altor 27 de suspecți.

Aducem în atenția publicului câteva cazuri complexe gestionate de ofițerii și agenții de investigații criminale:

  • Activitatea desfășurată în luna ianuarie 2016 desfășurată pe raza municipiului Piatra-Neamț și a comunelor arondate, când au fost puse în executate 10 percheziții domiciliare și 4 mandate de aducere. Acestea au condus la identificarea a patru bărbați bănuiți de săvârșirea a 8 fapte de furt calificat, din locuințe și societăți comerciale. Față de trei dintre aceștia a fost luată măsura reținerii si arestării preventive, fiind recuperată suma de 40.000 lei.
  • Activitatea desfășurată în luna martie 2016 de lucrătorii BIC, cu sprijinul BAI Neamț și SAS Neamț, ce a condus la identificarea unui bărbat din Piatra-Neamț, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a 10 infracțiuni de furt din locuințe. Persoana a fost reținută și arestată preventiv, fiind recuperat jumătate din prejudiciul cauzat, respectiv suma de 50000 lei.
  • Activitatea desfășurată în luna august 2016, când, cu sprijinul SAS Neamț, SIC Vaslui, BIC Bacău, BIC Vatra Dornei și Secția de Poliție Rurală nr. 4 Târgu Neamț, au fost efectuate descinderi simultane la Penitenciarul Bacău și la locuința unui bărbat din zona Târgu Neamț. Cu ocazia perchezițiilor desfășurate a fost administrat probatoriul în două fapte de înșelăciune în formă continuată, comise prin metoda Accidentul,în dauna a două părți vătămate. A fost recuperat aproximativ 30% din valoarea prejudiciului total de 47000 lei, cercetările fiind continuate în colaborare cu celelalte structuri susmenționate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Și în acest an, prioritatea Poliției municipiului Piatra Neamț rămâne asigurarea climatului de siguranță publică, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii pe raza de competenţă şi destructurarea grupărilor infracţionale

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate