Cazanele pe lemne Liepsnele, o solutie practică de încălzit

0

Utilizarea combustibililor solizi pe baza lemnoasa reprezinta o metoda populara de incalzire.

Datorita prezentei din abundenta a lemnului cazanele pe lemne reprezinta in momentul de fata cea mai buna solutie pentru locuintele sau spatiile care nu au racord la reteaua de gaze.

Tot mai multa lume instaleaza in locuintele lor cazane pe lemne Liepsnele.

Ce sunt cazanele pe lemne?

Cazanele pe lemne sunt denumite asa datorita formei lor cilindrice (forma de cazan). Ele sunt tot centrale termice pe lemne.

Cazanul Liepsnele este realizat dintr-un cilindru de otel acoperit de un al doilea cilindru de dimensiuni mai mari prin care circula apa.

Avantajele cazanelor pe lemne Liepsnele:

  • Un avantaj important al acestui tip de centrala termica este principul ei de ardere, arderea de tip lumanare. Arderea lemnelor si a derivatilor din lemne (peleti,brichete,deseuri lemnoase) are loc in focar treptat pornind de la stratul superior in jos.
  • Autonomia acestora depinde de calitatea masei lemnoase. Importatorul acestor tipuri de cazane specifica pe site-ul oficial o autonomie de pana la 30 de ore de functionare continua cu o singura incarcatura.
  • Cazanele pe lemne Liepsnele nu au componente electronice sofisticate si din acest punct de vedere nu prezinta asa de multe riscuri de a se defecta.
  • Datorita formei si a inaltimii destul de mare (de pana la 1,9 m in functie de model) ai avea impresia ca ocupa un loc destul de mult, dar nu este deloc asa. Trebuie sa tineti cont ca nu are nevoie de puffer sau de buncar separat.
  • Nu necesita curatarea in mod repetat si saptamnal. Datorita sistemului simplu de ardere trebuie doar sa verifici cel putin o data pe luna sistemul de evacuare al fumului. In acest mod eviti infundarea sistemului de evacuare a gazelor arse si a cazanului.

Cum evaluezi functionarea corecta a unui cazan Liepsnele daca nu ai afisaj si reglaje electronice?

Importatorul de cazane Liepsnele ne prezinta cativa pasi importanti pe care ii respecti functionalitatea cazanului va fi una corecta:

  • dupa aprindere daca capacitatea cazanului si tirajul scad inseamna ca racordul de evacuare a gazelor nu este etans. In acest caz se verifica etanseitatea racordului iar daca acesta nu este etans se sigileaza golurile.
  • daca dupa ardere se aude un zgomot periodic in cazan si iese fum uneori inseamna ca tirajul este prea puternic. In acest caz este necesara instalarea unui stabilizaror de tiraj
  • in cazul in care arderea este buna dar indicatorul de caldura arata o crestere a temperaturii si apare condensul care se scurge prin canalul de conducere al gazelor inseamna ca s-a depasit debitul de apa impus de producator. Va trebui sa reglati acest debit de apa. Se porneste pompa de recirculare a apei in treapta inferioara si se reduce debitul utilizand robinetul de debit al cazanului pana in momentul in care condensul nu mai picura in canal si temperatura devine optima (intre 70-80 de grade C)

De unde poti achizitiona un cazan Liepsnele?

Cazanale Liepsnele pe lemne si carbuni se pot achizitiona direct de la importatorul official Liepsnele sau de la distribuitorii locali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate