Caz revoltător: DESFIGURATĂ de infecție, trimisă „de la Ana la Caiafa” și apoi acasă

0

O tânără mămică din Piatra-Neamț ne-a contactat, disperată, după ce de sâmbătă se confruntă cu o infecție severă la o măsea. Imaginea nu credem că are nevoie de prea mari explicații. Cazul este grav și asta au spus-o și specialiștii care au avut bunăvoința să o ajute, până la un punct.

„Aș dori să fac o reclamație Spitalului Județean Piatra-Neamț – UPU. Am o infecție foarte mare la măsea și cei din spital m-au trimis acasă. Am fost refuzată de toate clinicile. Am fost și la Iași, la Spitalul Sf. Spiridon și am fost, la fel, trimisă din nou în Piatra, la policlinica Piatra-Neamt. Și e foarte grav! Spuneți ce este de făcut? Mă lasă să mor acasă. Eu pe la toate clinicile stomatologice la care am fost m-au trimis la Urgențe Piatra-Neamț. Am chemat salvarea de 3 ori și mi-au spus să apelez la televiziune sau să fac grevă în fața spitalului ca să mă poată băga în seamă. Iau tratament de 3 zile și fără niciun rezultat. Am fost luată în evidența d-nei dr……. din policlinică, o femeie pâinea lui Dumnezeu, dar infecția e deja prea mare și nu e de competența dânsei. Îmi trebuie neapărat un medic chirurg și numai în spitalul de urgență Piatra-Neamț.” – este mesajul primit.

Pe scurt, din declarațiile pacientei, aflăm că de la medicul stomatolog a fost trimisă la UPU pentru tratament injectabil în vederea diminuării infecției. De la UPU i s-a spus că spitalul este COVID și nu se pot face tratamente în incintă. A fost trimisă la Policlinica stomatologică unde a aflat că medicii chirurgi sunt trecuți în concediu.

După ce un medic de acolo a făcut tot ce a putut în limitele competenței, a fost trimisă acasă cu un tratament cu antibiotic – pastile. Simțindu-se în continuare rău, a sunat la 112. Urgența a fost refuzată. S-a dus pe picioarele ei la spital în cursul zilei de ieri, fără ambulanță. De acolo i s-a spus că e un caz grav, care ține de Iași.

Femeia a mers la Iași, la Sf. Spiridon, a fost consultată de medicul de acolo, însă nu s-a intervenit chirurgical sau în alt mod, ci a fost retrimisă la Piatra-Neamț. Motivul ar fi acela că Sf. Spiridon are, de asemenea cazuri COVID și li s-a reproșat medicilor de la Piatra că le trimit cazuri pe cap la Iași.

Revenită acasă, a sunat la clinici private din oraș cu competențe de chirurgie, însă recomandarea medicilor a fost, de asemenea, să meargă la Urgențe în spital, deoarece e un caz grav din punctul lor de vedere, mai ales că infecția continuă să se extindă. Practic, a ajuns în punctul de unde a plecat, singura diferență e că infecția se agravează.

Femeii nu îi mai rămâne decât să facă grevă în fața spitalului, cu speranța că cineva o va băga în seamă. Are un copil cu nevoi speciale și vrea să trăiască pentru el.

Vom încerca să cerem un punct de vedere autorităților în cursul zilei de mâine, deoarece nu răspunde nimeni la telefon la această oră.

Actualizare 21 august 2020: „În momentul de fata SJU Piatra Neamț este desemnat spital suport covid (se ocupa de pacienți suspecti covid sau covid pozitivi și de urgentele ce nu pot fi transferate). Legat de pacienți cu patologie OMF, aceștia pot fi consultați în AIS cabinet OMF, unde își desfășoară activitatea medici din spital. Legat de pacienți care sunt urgente și pot fi transferați, aceștia sunt direcționați către Clinica de OMF din Iasi conform protocolului.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate