Cauza incendiului de la ATI Piatra-Neamț conform raportului final de la Înalta Curte de Casație și Justiție

1

Un raport final emis de Înalta Curte de Casație și Justiție arată care a fost cauza incendiului tragic care a avut loc în secția ATI a Spitalului din Piatra-Neamț în noiembrie 2020, soldat cu moartea a zece pacienți, informează avocatul Adrian Cuculis, citat de MEDIAFAX. Raportul dezvăluie că incendiul nu ar fi fost rezultatul unui scurtcircuit.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, raportul concluzionează că incendiul a fost declanșat după ce o asistentă din salon a adus o candelă la capul unui pacient în secția ATI.

Inițial, existau suspiciuni cu privire la un scurtcircuit ca posibilă cauză a incendiului. Cu toate acestea, cercetările ulterioare au demonstrat că scurtcircuitul a apărut ca urmare a propagării incendiului în stadiul de preflashover, având originea în candela de la capul pacientului, arată Avocatul Adrian Cuculis. Incendiul s-a propagat rapid din cauza concentrației mari de oxigen și a lipsei ventilației.

Știre în curs de actualizare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Au ametit-o si pe asta ca luat foc de la candela, asta sa o spuneti lui mutu (nu ala de la Rapid ) dar nu trebuia sa se stie ca materialele turcesti si chinezesti de la instalatie elecrica erau de o calitate
    proasta si ieftine si decontate ca marfuri de performanta ! Atmosfera cu oxigen incarcata ar fi facut candela sa se consume mai repede si se stingea dar atmosfera saturata de oxigen si aparitia unui scurt circuit la cele 3-4 fire de lita suprasolicitate din cablul jafului de prelungitor a declansat acel incendiu !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate