Cătunul care adăpostește doar câteva zeci de suflete, unde localnicii ajung doar cu scara (FOTO)

0
Foto: viziteazaromania

Nu este un mit, deși ideea de a parcurge un drum de 2 ore prin pădure (după accesul pe scară) pare deprinsă dintr-un film. Este vorba despre satul Ineleț situat în comuna Cornereva din județul Caraș-Severin.

Considerat ca fiind unul dintre cele mai izolate cătune din România, accesul se face prin intermediul a patru scări din lemn cu o lungime totală de aproximativ 100 de metri.

Scăzile spre Ineleț

După ce scările sunt urcate, urmează o cărare prin pădure, iar la Ineleț se ajunge în aproximativ două ore de mers pe jos. Scările de lemn sunt vechi de zeci de ani, dar cumva încă rezistă.

În acest colț uitat de lume curentul electric nu există, iar noaptea, cele câteva zeci de suflete care trăiesc aici, aprind lămpile cu gaz. Aici, sătenii încă mai poartă opinci și își fac provizii de la un magazin aflat la două ore distanță. La școala din sat învață doar câțiva copilași iar preotul vine la biserica din sat o dată la două săptămâni pentru a oficia o slujbă.

La Ineleț se poate totuși ajunge și pe alt traseu – mai precis pe o cărare care trece prin pădure aflată la aproximativ 16 km de Băile Herculane doar că traseul este mult prea lung (de aproximativ 4 ore) iar majoritatea sătenilor sunt mult prea bătrâni pentru a merge pe un asemenea drum.

Biserica din Ineleț (sursa foto: Libertatea.ro)
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate