Către primăria Piatra-Neamț: Ce vreau să găsesc eu în noua piață

25

la-piata-piatraÎn curând se termină reconstrucția pieței arse și vom avea o nouă piață, din păcate cu aceeași conducere ținută în brațe nejustificat.

Dacă interesele municipalității și ale aleșilor locali, indiferent de partid, sunt ca proștii administratori să rămână administratori în continuare, aceasta este problema lor. Ei ofensează electoralul care-i va taxa fără doar și poate. Mie nu îmi mai rămâne decât să spun imperativ municipalității ce vreau să găsesc obligatoriu sub acoperișul noii piețe, în afară de samsarii care alungă producătorii și de afaceriștii care au pile la administrația pieței.

1. Vreau să găsesc în noua piață țăranii aceia care veneau cu făină de porumb de la moară. Mămăliga din făina lor nu are nicio legătură cu ce iese din făina din magazin.

2. Vreau să găsesc în noua piață familiile acelea de tineri producători de la Ștefan cel Mare care au sere de zarzavaturi și produc ceapa aceea cu gust de ceapă și salata aceea cu gust de salată.

3. Vreau să găsesc în noua piață femeile acelea de la Girov care aduc ouă de casă făcute de găini crescute în curte.

4. Vreau să încapă în piață și bătrânul de la baraca din colț care vinde niște murături absolut delicioase.

5. Vreau să văd că a încăput într-un colț de piață și domnul acela care e de la Petricani și face linguri și alte obiecte din lemn și vine cu autobuzul numai pâna la Dobreni, că de acolo merge pe jos peste dealul Balaurului ca să economisească bani pentru cei 4 copii de acasă.

6. Chiar e posibil să fiu foarte supărat dacă am să văd că nu au avut loc în noua piață cele două bătrâne, una de la Girov și una de aproape de Roman. Ele sunt singurele care aduc hasmațuchi și alte verdețuri crescute natural 100%.

7. De prin comuna Bârgăoani mai sunt niște producători care fac niște roșii care chiar au gust de roșii, nu de aer cum au cele vândute de samsari.

8. Mai sunt câteva bătrâne care vând hrean, sfeclă, ardei și alte minuni gata preparate în borcane. Și aceste băbuțe aș vrea să văd că au încăput în noua piață.

9. Mai sunt două femei care aduc un caș de capră de sta mâța în coadă și o femeie care aduce unt și cașcaval de casă și neapărat trebuie să aibă loc printre samsari.

10. Poate nu ar fi rău să regăsesc in piață și moldovenii și ucranienii care aduc dulciuri bune și un pește afumat de se topește în gură.

Ei bine, pe toți cei de mai sus vreau să-i găsesc în noua piață și dacă s-ar putea să fie separați de samsari ca să nu facă cumpărătorii pietreni confuzie între producătorii autohtoni de legume și fructe și samsarii care au relații la administratia pieței.

Această cerere nu se negociază cu municipalitatea care a permis ani de zile să se facă numai afaceri necurate și permite în continuare administrarea incompetentă de aici. Această cerere trebuie respectată întocmai de municipalitate. Vreau să mănânc salată cu hasmațuchi, cașcaval de casă, roșii de grădină și ouă de găină de curte.

I. R.

25 Comentarii
 1. ana spune

  Foarte bun articolu,idei grozave . Poate se tine cont de ele

 2. un Taran spune

  as fi vrut sa gasesc sub piata un loc de parcare, (dar asta am spus-o si inainte de proiectul noii piete dar nu s-a tinut cont) si in felul asta un loc de parcare mai aproape de Piata si circulatie mai fluida pe varianta

  O propunere: Podul de la Piata de pe varianta sa i se scoata cele doua trotuare si sa se largeasca soseaua iar pentru pietoni pot fi facuta pe lateralele podului doua transversari din structura metalica pentru pietoni
  astfel facundu-se macar 2 benzi pt cei care ies din oras si se fluidizeaza putin circulatia Nu mai stau in trafic cate 1/2 ora sa trec de zona Tribunal Piata Bradet

  Restul precum: Conditii , Licitatii tarabe, etc sa fie facute publice online in presa cu macar 30 zile inainte, si o verificare din partea autoritatilor ca marfa vanduta sa se regaseasca in culturile declarate pt subventie de asa zisii producatori; o verificare simpla la Apia iar daca nu este atunci obligatoriu treci in zona comerciantilor de la Piata si nu a producatorilor directi si bineinteles sa -i oblige la obligativitatea eliberarii de bon fiscal
  – Ca eu nu am auzit sa cresca banane in Romania

 3. condac stefan spune

  primaria sa publice criteriile dupa care se atribuie tarabele din noua piata. daca se copiaza sistemul de la piata angro vom avea um fas total povestea cu producatorii directi um basm frumos.

 4. Tanase Mihai Dorel spune

  As dori sa găsesc in piața o scena unde cetățeni piatra neamtului săi judece pe toți nenorociți care și-au bătut joc de orașul lor si care încă mai sunt in funcție publica gen primar sau consilier asta imi doresc de la piața

 5. Nelu Stroe spune

  Da Doamne !

 6. Eusebiu spune

  Idealist, domnule autor! Idealist! Dar poate daca s-ar putea face o astfel de piata, fara sa le ceara oamenilor sarmani „taxa de smecher” pe un metru patrat de taraba, cred ca am manca mai sanatos. In Iasi..nu mai exista astfel de piete, iar daca sunt, sunt absolut ordinare, cu tigani ce stau si revand trandafiri ori rosii asiatice.

 7. stefan spune

  Si eu cred ca piata trebuia mutata in alta parte…Referitor la dorinta domnului Robert, nu stiu ce producatori vor fi in noua piata, dar sigur il va gasi pe dl. Matu!

 8. Cercel Danut spune

  Producatorii autohtoni, vor fi asimilati mancati-as, ca acum e tiganii la putere. Ce sa facem, daca s-a terminat cu feru?

 9. jan valjan spune

  Ca sa fie in regula piata comentam de pomana,nu mai cumparati de la tigani,au acte de producator dar sint bisnitari,

 10. UE spune

  Vrem sa fie tot PISICU’ sef !

 11. xx spune

  Chiar daca nu are legatura cu piata,trebuie sa salutam desfiintarea acelei constructii hidoase si ilegale de linga biserica sf Ioan domnesc dupa ce multi am scris si aici.Am spus desfiintare pentru ca ieri au taiat tot inclusiv prezoanele de care era fixata constructia

 12. Oana spune

  Arhitectul Diaconescu sa proiecteze tarabele a La Boqueria!

 13. RELU spune

  NU VREAU PIATA FARA MATU !CLAR !

 14. Georgeta Stibli-Ghetu spune

  In Berlin sunt piete unde nu au voie decat producatorii directi.

  1. Florin Buraga spune

   Berlin- 50 de ani înaintea noastră…

 15. nae spune

  Trebuia schimbata locatia ca toti locuitorii chiar si cei fara masini sa poata ajunge , e peste mana pentru cel din Darmanesti de ex .

 16. xx spune

  Vise taica,vise.Cum sa-l schimbe pe Mita care stie tot ce misca si a miscat pe acolo? Noi am vrea sa-l dea afara si sa inceapa sa vorbeasca despre cum a ars piata,despre cum a ajuns la faliment facind doar incasari,si ce incasari,despre creditul de la Transilvania despre care „nu stia nimeni si nici unde sint banii? si cite altele .Dar vise taica,doar vise

 17. OLTEANU IOAN. spune

  DACA ADMINISTRATOR E TOT CEL CE A FOST LA PIATA VECHE ,E CLAR.MAFIA LA PIATRA NEAMT E PE CAI MARI

 18. Lucian Dumitrache spune

  Bisnitarii castiga 5 , 6 tarabe pe cand omul ce cultiva produse eco sta pe trotuar si isi vinde produsele ! PARIU CA VOM VEDEA IN PIATA ACEIASI VECHI BISNITARI CU CATE 5 , 6 tarabe !

 19. Alex spune

  Eu unul Nu as mai vrea sa vad puradei prin parcări, ca de nu le dai un ban riști sa te trezești cu o zgârietura superba pe mașină sau nu știu ce alte daune. NU as. Mai vrea sa îmi fac griji ca la intrarea în piață sa intru cu portofelul și sa plec fără el.

 20. Felicia Strambu spune

  crtile sunt facute cu bisnitari si politia petei

 21. Violla Pascu spune

  Multe se vrea …..dar nu se va intampla !!! Sunt încurajați cei cu bișnița ,nu cei care produc cu adevărat !!!

 22. florentin.laiu spune

  Deja in piata s-a inceput negocierea bacsisului ( care este in jur de 1000)
  de catre oamenii administratorului si samsari ; daca ve-ti atenti ii ve-ti vedea cum dupa ora 10 samsarii fac rand la biroul administratorului.De pe acum sunt date deja toate tarabele din noua piata .

 23. maria spune

  Tre sâ ai pile domnule
  Chiar nu vrei sâ pricepi,crezi ca conducerea pieţei traieşte aşa pe trei lei,mai cotizeaza la domni de prin primarie,la domni care au fost la primarie,la domni de prin partide
  De e familie mare domnule,va rog sai înţelegeţi si pe ei

 24. Catalin Muraru spune

  multi tigani??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate