Câți copaci a plantat, oare, candidatul PNL de la Bicaz, după defrișările sistematice de peste 1 deceniu?

0

Iulian Mătase, candidatul PNL la Primăria Bicaz, taie pădurile de 13 ani! Sloganul PNL la alegerile din 27 septembrie, „Bunăstare și Respect”, se lipește ca nuca de perete atunci când vine vorba de candidatul la funcția de primar al Bicazului, Iulian Mătase. Ocupația de bază a acestuia pare să fie defrișarea pădurilor din Bicaz și împrejurmi.

După absolvirea Facultății de Construcții din Brașov, Iulian Mătase a revenit în Bicaz și treptat a preluat de la tatăl său firma de exploatare forestieră, SC IL-MAT SRL BICAZ. Societatea a prosperat până în anul 2012, fiind abonată la licitațiile Primăriei Bicaz, condusă de primarul PDL Constantin Catrinoiu, bun prieten și șef pe linie de partid al dlui. Ilie Mătase( tatăl lui Iulian) și el membru de marcă al PDL Bicaz.

Într-un asemenea context favorabil, surse din zonă spun că SC IL-MAT SRL Bicaz a câștigat licitație după licitație, iar pădurile de la Secu, Izvorul Alb, Crăsnița, Izvorul Muntelui sau Podiceni nu au avut nicio șansă.

După anul 2012, Iulian Mătase a continuat să taie padure, mai ales din partidele scoase la licitație de ocoalele silvice. Păduri întregi au fost „curățate”, iar lemnul a fost vândut… legal.

Această activitate de succes a continuat-o Iulian Matase și după anul 2016 anul când a devenit consilier local din partea PNL.

Localnicii știu însă că defrișarea pădurilor din zonele de risc ale Bicazului – Secu, Izvorul Alb, Izvorul Muntelui, a dus la distrugeri catastrofale. În ultimii ani, inundațiile au făcut prăpăd în urma tăierii masive a arborilor.

Distrugerea sistematică a pădurii la care a luat parte și dl Iulian Mătase, a dus la ruperea drumurilor, a podurilor și izolarea a zeci de familii. Dar în acele zile, cel care a tăiat pădurile în ultimii 13 ani nu a fost văzut alături de cei izolați pentru că era plecat din țară.

Revenind la sloganul PNL, „Bunăstare și respect”, bicajenii au de ales un tânăr domn care se declară antreprenor, dar în fapt taie pădurea, promite bunăstarea, dar până acum a avut grijă numai de a lui.

Cum să dezvolți când până acum doar ai distrus, cum să construiești drumuri când singurele drumuri pe care le-ai făcut au fost doar drumuri forestiere, cum să vorbești de fonduri europene când toți banii pe care i-ai făcut sunt din copacii pe care fără milă, i-ai tăiat? La acest lucru trebuie să răspundă bicăjenii, nu noi.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate