Cât i-a costat pe părinții din Neamț școala online

0

Părinții care au luat în serios școala online, adică nu au lăsat în grija statului lucrurile necesare pentru copii și s-au implicat financiar în asigurarea condițiilor optime pentru ca micuții să poată face ore online, au avut cheltuieli enorme.

În ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus, orele s-au desfășurat în cea mai mare parte online, iar 95% dintre părinți afirmă că au suportat costuri ascunse ale educației, pe care le estimează la 4200 lei, cu 1000 de lei decât cel estimat de părinți în 2018, arată un sondaj online realizat de Salvați Copiii România.

Costul total mediu este de aproximativ 4.200 de lei însă a ajuns în unele cazuri și la 6.798 de lei, se arată într-un comunicat al organizației.

Costul serviciilor de tip After School s-a dublat, iar învățământul derulat online a generat categorii noi de costuri, precum achiziția de laptop/tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie, arată datele anchetei realizate de Salvați Copiii România.


telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate