Cât de bine este să te vaccinezi dacă doar 40% dintre cadrele medicale din Neamț s-au vaccinat?

4
(Credit Image: © Cadu Rolim/Fotoarena via ZUMA Press)
 • Din datele statistice, la Neamț s-au vaccinat doar 40% dintre cadrele medicale, deci majoritatea au refuzat vaccinarea din diverse motive.
 • Din aceleași date statistice, la Neamț nu a ieșit niciun medic specializat în infecțioase sau boli de plămâni să recomande oamenilor să se vaccineze.
 • Din statistici, mesajul transmis de profesioniștii în sănătate și în COVID nu este unul pro-vaccinare.

Am rugat un profesionist în materie de COVID să ne traducă aceste statistici. Să ne spună ce ar trebui să înțelegem. Ce concluzie ar trebui sa tragem.

După ce am discutat cu profesioniștii din domeniu, concluziile trase din statistică de mai sus s-au schimbat radical.

 • Din cate se pare, cadrelor medicale nu le-a explicat nimic clar ce e cu vaccinul. Cei care au avut bagajul de cunoștințe necesar să înțeleagă din punct de vedere medical ce se întâmplă cu vaccinul s-au vaccinat și au sfătuit pe toată lumea să se vaccineze. Cine a înțeles, dar nu vrea să își asume riscurile unui vaccin netestat suficient mai așteaptă, iar ultima categorie de cadre medicale care nu au înțeles nu s-au vaccinat și nu recomandă.
 • Faptul că profesioniștii în boli contagioase și plămâni sau alți medici care pot vorbi la nivel profesionist despre vaccin nu au ieșit public să recomande vaccinarea nu s-a întâmplat pentru că nu au încredere în vaccin. Toți profesioniștii cu care am discutat au spus același lucru. ”Eu nu fac campanii electorale să mă pozez cu ….. sau cu …. Ce fac ei acum nu e campanie de vaccinare, e campanie electorală”.

Concluzia finală este că medicii nemțeni profesioniști în COVID recomandă vaccinarea, dar nu vor să o facă public din cauza politizării excesive a campaniei de vaccinare.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Marius spune

  Incet incet afla si ei, tromboze in Belgia (sistat J&J sub 40 ani), miocardite si pericardite in nr crescut la adolescentii din Israel, mai era ceva si prin Austria, cunoscutele tromboze la Astra Z, mortii de prin Romania care au fost declarati fara importanta in fata statisticilor pro vaccin.. Mai vedem in timp cum decurge experimentul vaccinarii. Probabil in America s au vaccinat mai multi pt milionul de dolari pus premiu, la noi am vazut un logan la bataie, promisiunea ca poti pleca in vaxanta, chiar merita sa te vaccinezi. Sincer sa fiu, am mai multa incredere in decizia personala a medicilor de aici ( sunt oricum mai bine informati si au studiile necesare incat sa cred ca decizia lor este fundamentata si de urmat in functie de comorbiditatile si de alte situatii personale) decat in ceea ce sunt platiti unii sa citeasca de pe prompter. Respect decizia celor care s au vaccinat si as vrea sa fie si reciproca aprecierea. M am saturat sa vad cum sunt facuti needucati , persoane din evul mediu etc cei care nu vor sa se vaccineze. Un presedinte, inca in functie, a spus ca romanii sunt analfabeti functional iar demonstratia a fost citirea unui text dintr un ziar din care cel care a citit nu a desprins nicio informatie. Dv de unde ati desprins informatia ca vaccinul este sigur si ca rezolva pandemia daca mesajele au venit numai dintr o directie iar cei care au incercat sa aduca ceva contraargumente au fost marginalizati? Ca suntem de rasul lumii in viziunea dv, putin imi pasa. Daca ma vaccinez vreau sa o fac in cunostinta de cauza, cu toate informatiile la vedere , si bune si rele. Nu o fac pt aprecierea altora. In concluzie, este bine ca fiecare sa ia o decizie personala in functie de situatia in care se afla si sa se abtina la a si da cu parerea despre deciziile celorlalti si nici sa promoveze conditionarea si obligarea celorlalti de a se vaccina. Vechea zicala devine- sa se vaccineze si capra vecinului.

 2. Mirela spune

  Oricum nu am incredere in specialistii platiti….
  Cine s-a documentat indeajuns a ales , cui nu ii pasa a urmat turma😶

 3. Stefan spune

  Inteleg ca multe cadre medicale nu au inteles ce e cu vaccinul, dar sporul de Covid de vreo 3000 lei lunar l-au luat , asa este?!

 4. Vizitiu Aurica spune

  Daca ne uitam pe harta cu situatia vaccinarii la nivel national,vedem ca Moldova este de rasul lumii!Or fi stiind ei ceva ce nu stiu tari ca America,Canada,Anglia,care si-au vaccinat peste 60% din populatie?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate